Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Aistringą grybautoją nustebino baravykas milžinas

Nors vasara šiemet nelepino nei saule, nei šiluma, rudens gėrybėmis negali atsidžiaugti į mišką ir pailsėti, ir žiemai atsargų sukaupti išsiruošę tauragiškiai. Džiūgauti tikrai yra kuo – į redakciją užsukusi tauragiškė Genovaitė vos nulaikė sveikutėlį milžiną baravyką.

– Labai sunku laikyti, – fotografuojama pasiguodė moteris. – Nesvėrėme šio milžino, bet pažiūrėkite, jis visai sveikas. Ir kotas ne tiesiai nuaugęs, koks riestas.

Pagramančio miške rasto baravyko galva – per 35 centimetrus. Tiesa, grybo Genovaitė maistui prisipažino nebenaudosianti, nes jau labai daug jų prisirinko.

– Šį milžiną sekmadienį radau. Išsimiegoję po pietų su vyru patraukėme į mišką. Labai daug grybautojų – mašina prie mašinos. Bet ir grybų šiemet gausu. Aišku, reikia žinoti vietas, nors savo dalį kiekvienas grybautojas randa, – įspūdžiais dalijosi Genovaitė.

Papasakojo moteris ir kaip grybus ruošia žiemai: apvirusi su druska juos šaldiklyje užšaldo.

– Tiek, kiek mums dviem reikia vienam kartui – apie litrą į maišelius sudėjusi sušaldau, – sakė Genovaitė.

Smalsu buvo sužinoti mėgstamiausio grybų patiekalo receptą.

– Grybų kotletukai. Sumalu grybus, įberiu druskos, pipirų pagal skonį, truputį krakmolo ar miltų, kiaušinį įmušu ir apvolioju džiūvėsėliuose. Ir greita, ir skanu, ir kalorijų nedaug, – šypsodamasi pasakojo Genovaitė.

 

Raimonda ALYSIENĖ

Rekomenduojami video