Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kodėl valgydami arbūzą neturėtumėte išspjauti jo sėklų?

Arbūzai yra vienas gaiviausių ir skaniausių užkandžių, kuruo galima mėgautis karštą vasaros dieną. Be abejo, dauguma mūsų arbūzo sėklas išspjauna ir išmeta.

Tačiau specialistai teigia, kad taip elgdamiesi prarandame daugybę jose esančių organizmui naudingų medžiagų.

Arbūzų sėklos yra puikus dviejų ypač naudingų mineralų - magnio ir geležies – šaltinis.

JAV sveikatos departamentas rekomenduoja suaugusioms moterims kasdien suvartoti 320 gramų magnio. Šis mineralas ypač naudingas, nes maistą paverčia energija ir yra reikalingas raumenų bei nervų veiklai. Magnis taip pat puikiai padeda sumažinti lėtinį uždegimą, aukštą kraujospūdį ir palengvinti nerimo ar miego problemas.

Didelėje saujoje arbūzų sėklų yra 21 gramas šios maistinės medžiagos. Žinoma, tai nereiškia, kad turėtumėte saujomis valgyti arbūzo sėklas, tačiau skanaujant gabalėlį šio skanėsto tikrai verta jų neišspjauti.

Geležis yra būtina kraujo kokybei, fiziniam aktyvumui, ląstelių funkcijoms ir smegenų vystymuisi. JAV sveikatos departamentas moterims rekomenduoja kasdien suvartoti nuo 17 iki 19 gramų šios maistinės medžiagos. Saujoje arbūzų sėklų yra maždaug 1,6 gramo geležies.

Arbūzų sėklas galima vartoti ne tik žalias, bet ir skrudinti, kaip moliūgų ar saulėgrąžų. Jomis galima gardinti salotas ir kitus mėgstamus patiekalus.

Vasara – arbūzų sezonas, todėl tikrai verta išmėginti!

 

Šaltinis: www.womansworld.com

Rekomenduojami video