Įvairius sūrių gabalus prancūzams pardavėjams pastaruoju metu tenka pjaustyti itin daug. Mat per karantiną smaguriauja visi pasaulio gyventojai, o Prancūzijoje šeimos – ypač. Užsidarius restoranams maisto gamyba persikėlė į namus, tad nenuostabu, jog sūrio suvartojimas šalyje išaugo 8 procentais. Ankstesniais metais paaugdavo vos 2 procentais.

Prancūzų mėgstamiausias buvo mocarelos sūris. Jo paklausa šoktelėjo daugiau nei penktadaliu. „Savotiškai mes padėjome žmonėms nepaniurti iki galo. Mat liko vienas malonumas – vakarienės stalas su geru vynu, skania duona ir sūriu. Tada valandai pamiršti viską. Ir tai nuostabu, nes dalykai, įprastai mums teikiantys džiaugsmą – teatrai, kino teatrai, restoranai – uždaryti.

Tad sūris buvo tarsi gryno oro gurkšnis ir mes tuo didžiuojamės“, – sako sūrio parduotuvės savininkas Augusting Denous. Sūriui šalyje sekasi kur kas geriau nei tokiems produktams kaip šampanas ar žuvis. Vis tik skaičiuojama, kad pieno pramonė Prancūzijoje kenčia – užsidaro vis daugiau įmonių.