Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pienininkai skeptiškai vertina diskusijas dėl pieno kilmės žymėjimo

Pagal praėjusią savaitę europarlamentarų priimtą rezoliuciją, mėsos ir pieno perdirbėjai ant pakuočių turėtų nurodyti ne tik gamybos šalį, bet ir naudojamų žaliavų kilmę. Lietuvos pienininkai diskusijas dėl pieno kilmės žymėjimo vertina skeptiškai, rašo „Verslo žinios“.

„Kai kalbama apie šviežią mėsą, reikalavimas suprantamas. Tačiau pienas absoliučiai visas yra supakuotas, todėl tai nelogiška. Mes skaičiuojame, kad vien pakuotes perdaryti kainuotų 75-100 tūkst. eurų. Žinoma, tai vienkartinės išlaidos, tačiau didelės. Be to, įmonės paprastai turi pakuočių atsargų, nes perka didelius kiekius. Tokiu atveju reikėtų jas utilizuoti, nepanaudoti, o tai irgi nuostolis“, - sako Lietuvos pienininkų asociacijos vadovas Egidijus Šimonis.

Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos vadovas Egidijus Mackevičius teigia, kad siekiant spręsti tokio kelių šalių žymėjimo problemą ir atskirti iš lietuviškos mėsos pagamintas prekes, reikėtų pertvarkyti visą gamybą.

Rekomenduojami video