Statistika rodo, kad Lietuvoje kasmet suvartojama vis daugiau paukštienos. Bent kelis kartus per savaitę ją vartoja apie pusę šalies gyventojų. Augintojai sako vis daugiau dėmesio skiriantys ir ekologiškai mėsai.
Statistikos departamento duomenimis, vienas gyventojas per 2017 metus suvartojo 36 kilogramus paukštienos, o tai 8 kilogramais daugiau nei dar ankstesniais metais. Tai didžiausias augimas per pastarąjį dešimtmetį, tačiau kol kas populiariausia Lietuvoje išlieka kiauliena.
Paukštininkystės asociacijos vadovo Vytauto Tėvelio teigimu, iš visų paukštienos gaminių vartotojai dažniausiai renkasi vištieną, nes ji pigi, neriebi ir lengvai paruošiama.
Pastaraisiais metais didėjo ir ekologiškos paukštienos gamyba. Ją dažniau renkasi didesnes pajamas gaunantys pirkėjai.
Augintojai sako, kad šiemet paukštienos kaina išliks panaši, pastaruoju metu ji nežymiai didėjo dėl brangusių grūdų.
Karolina Panto