Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lietuvoje pernai augo mėsos, mažėjo pieno ir kiaušinių gamyba

Lietuvos ūkininkų ir šeimos ūkiuose bei žemės ūkio bendrovėse ir įmonėse mėsos gamyba pernai padidėjo 7 proc., tačiau pieno gamyba ir kiaušinių surinkimas sumenko atitinkamai 3 proc. ir 2 procentais.

Mėsos gamyba pernai išaugo dėl didesnio paskerstų galvijų ir papjautų paukščių skaičiaus, pranešė Statistikos departamentas.

Paskerstų galvijų skaičius išaugo 18,3 tūkst. (11 proc.), papjautų paukščių – 4,1 mln. (8 proc.). Skaičiuojant skerdenos svorį, neįskaitant subproduktų, 12 proc. daugiau gauta galvijų ir 11 proc. paukščių mėsos.  2015 metais vidutinis paskersto galvijo svoris buvo 240 kilogramų - 3 kilogramais didesnis nei 2014 metais.

Pernai paskerstų kiaulių skaičius sumažėjo 18 tūkst. (2 proc.), vidutinis paskerstos kiaulės svoris 83 kilogramus ir buvo 1 kilogramu didesnis nei 2014 metais.

Gyvų veršelių į kitas šalis 2015 metais išvežta 101,1 tūkst., arba 4 proc. mažiau nei 2014-aisiais, gyvų kiaulių – 290,4 tūkst., arba 6 proc. mažiau.

Ūkininkų ir šeimos ūkiuose pagamintos mėsos (skerdenos svorio, neįskaitant subproduktų) dalis, palyginti su visa gamyba, sudarė 29 proc., pieno – 79 proc., kiaušinių – 25 proc. (2014 metais - atitinkamai 25, 80 ir 22 proc.).

Rekomenduojami video