Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Panevėžietės tortai atima žadą: kas ragauja, visi giria

Dažna šeimininkė žino, kad gaminti želės tortus – rimtas iššūkis. Visų pirma, tai darbas, pareikalaujantis nemažai laiko ir kantrybės, o kur dar noras tortą pateikti estetiškai bei gražiai.

Naujienų portalo tv3.lt skaitytoja Jolanta Silgienė gyvena Panevėžyje. Moteris mėgaujasi savo veikla – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Mano virtuvė“ ji dažnai dalijasi savo pačios sukurtais šedevrais iš želės. Gamina nuo vaikystės Sulaukusi žurnalistų dėmesio Jolanta kiek sutriko, tačiau neslėpė džiaugsmo, kad buvo pastebėta.

Tv3 nuotr.

Jolanta – ne tik gabi konditerė, bet ir Trakiškio gyvenvietės bendruomenės pirmininkė. Paklausta, iš kur semiasi idėjų sukurti tortus, kurie atrodo lyg būtų nevalgomi, ji prisimena savo mamą. „Dar sovietmečiu, būdavo, mama šeimininkaudavo vestuvėse. Kiek save pamenu, dar tada padėdavau mamai gaminti vestuvėms saldumynus. Tai būdavo grybukai, riešutėliai, kaštonai, voveraitės. Tas pomėgis išliko iki šių dienų“, – sako panevėžietė.

Tv3 nuotr.

Pradžia buvo sunki

Moteris baigė Kauno kolegiją, įgijo maisto technologijos bakalaurą, tačiau šiuo metu pagal specialybę nedirba. „Aš visada dirbau maisto srityje, tad man tai – labai artima. Na, man patinka vis nauji darbai, kurie nėra monotoniški.  Nuolat noriu išmokti ko nors naujo ir kažką daugiau. Kažkada pamačiau internete panašius želės tortus, todėl nusprendžiau ir aš pabandyti. Pradžia buvo sunki. Nežinojau, kas ir kaip. Pamažu susiradau visas priemones, kurios yra reikalingos tokiems tortams gaminti. Man reikėjo įrankių, indų. Reikėjo laiko perprasti gamybos technologiją“, – prisimena Jolanta. Stalo puošmena Ji neslepia skaičiusi, besidomėjusi, kaip tokius tortus gamina kitos šeimininkės, todėl ėmė eksperimentuoti ir pati. „Sugalvojau gaminti tortus ne tik iš želės, bet ir iš uogų. Taip pat dedu ir biskvitą. Toks desertas tampa tikra stalo puošmena. Neslėpsiu, visi, kurie valgo, giria ir man yra labai malonu. Komplimentai mane skatina gaminti tortus kokybiškiau ir sparčiai tobulėti“, – pasakoja panevėžietė.

Tv3 nuotr.

Gerda Morozovienė

Rekomenduojami video