Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Po švenčių turgaus pulsas – ritmingas

Ketvirtadienį Biržų turguje klientų bei prekybininkų gretas praretino šaltis. Vis tik prekybininkai teigė, kad šeštadieninė prekyba prieš Trijų karalių šventę liudijo, kad žmonės po metų didžiųjų švenčių jau atsigavo ir fiziškai, ir finansiškai.

Praėjusį ketvirtadienį, artėjant 11 valandai, Biržų turgaus paviljonas atrodė gerokai ištuštėjęs. Tuščios buvo kai kurių kepiniais prekiaujančių pardavėjų vietos, prie kurių paprastai nutįsta nemenkos pirkėjų eilės. Tik du prekiautojai siūlė pieno produktų. Didesnis šurmulys buvo prie rūkytų mėsos gaminių prekystalių, kai kurie pirkėjai domėjosi ir žuvimi.

Tačiau „Šiaurės rytų“ kalbinti pardavėjai teigė, kad pardavėjų ir pirkėjų „išretėjimas“ ketvirtadienio turgui būdingas. Mažesnio pirkėjų srauto jie nebuvo linkę sieti su praūžusiomis šventėmis. Kad jas ir iki soties prikimštus pilvus žmonės jau lyg ir pamiršo, pasak prekeivių, liudija ir praėjusio šeštadienio turgus. Jis vykęs „normaliu pulsu“.

„Šventės praėjo, žmonės vėl nori valgyti“, - komentavo šviežios mėsos pardavėjas, ketvirtadienį siūlęs ne tik kiaulienos, bet ir triušienos, veršienos.

Pasak patyrusio pardavėjo biržiečio, iš esmės mėsos valgytojų nemažėja. Maitinimosi įpročių pokyčiai gal daugiau pastebimi tarp jaunų žmonių, kuriems riebios mėsos, pasak pardavėjo, sunkiai beįsiūlysi. Tuo metu vyresnės kartos biržiečiai ir atvykėliai kaip tik ieškantys riebesnio kąsnelio. Jie žino, kaip tą riebaliuko turinčią mėsytę paversti tikru delikatesu.

Sūrius ir šviežumu kvepiančią varškę pardavusi Kočėnų kaimo ūkininkė nesipiktino, kai pirkėja panoro produktą... pauostyti. Kaip kitaip, jei ne pagal kvapą, atrodo, galima rinktis maisto produktą, iš privataus pardavėjo perkamą pirmą kartą? O šios ūkininkės gaminiais jau ne vienerius metus besimėgaujanti šeima gyrė kokybę – tikino, kad būtent šios ūkininkės paruošta grietinė sriubai suteikianti ypatingą skonį.

„Oi, dirbame ir šalčio nebijome. Sąnariai ir taip sugadinti, tad belieka toliau dirbti, tačiau sveikata vis tiek reikia pasirūpinti“, - smagiai kalbėjo riešutais ir džiovintais vaisiais šaltyje prekiaujanti moteris. Ji džiaugėsi sąnarių mankštomis, kurias veda šaunioji Vesta. Tris kartus per savaitę gimnazijos salėje besirenkančios moterys labai vertina trenerės profesionalumą bei nuoširdžiai ir atsakingai atliekamą darbą.

Vikriai už prekystalio besisukanti prekybininkė sakė, kad pirkėjų netrūksta.

„Kurie netingi dirbti, pinigų turi. O tie, kurie iš valstybės pinigų gauna, vieną dieną per mėnesį irgi labai „bagoti“ būna. Perka daug, taksi samdo“, - juokėsi moteris.

Visi kalbinti prekybininkai sakė laukiantys šeštadienio, kai turgus virs didele tarptautine prekybos ir susitikimų vieta Biržuose.

Alfreda Gudienė

Biržų krašto laikraštis "Šiaurės rytai"

Rekomenduojami video