Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kalnaberžių lietus neišvaikė: tradicinė kaimo šventė įvyko

Praėjusio šeštadienio pavakarę net ir kaip iš kibiro pliaupiant lietui, jo nepabūgę kalnaberžiai rinkosi į tradicinę Kalnaberžės krašto šventę. Šiemet šventė buvo daug kuklesnė, tačiau pagrindiniai jos akcentai – koncertas ir apdovanojimai – išliko.

Koncertinė programa

Kalnaberžės lauko scenoje šventinę programą susirinkusiems dovanojo folkloro ansambliai „Kalnaberžiai“, „Žalasys“, „Forte“ bei liaudiškos muzikos kapela „Beržynėlis“.

Vakaro „vinimi“ tapo lietuviškos popmuzikos grupės „Nešpėtni bernai“ pasirodymas.

Ištikimiausi kraštiečiai

„Tradicinė Kalnaberžės krašto šventė buvo tylesnė, kuklesnė, be prekybininkų, be kiemelių. Netgi smarkus lietus, kurio nebuvo visą savaitę, o prasidėjo prieš pat šventę, neišgąsdino – išvaikė žiūrovus stebėti renginį iš automobilių.

Matyt, karantinas panorėjo, kad žmonės nesibūriuotų.

Bet blogas oras ir lietus nenuplovė šypsenų ir geros nuotaikos. Žmonės atėjo pabūti kartu“, – kalbėjo Daiva Danauskienė, Kalnaberžės bendruomenės centro pirmininkė.

Savo apsilankymu vietos gyventojus ir svečius pagerbė rajono meras Valentinas Tamulis ir Surviliškio seniūnė Reda Lukošienė./Organizatorių nuotr.

Tradiciniai apdovanojimai

Tradicinėje Kalnaberžės krašto šventėje vyko ir tradiciniai apdovanojimai. Deja, ne visi apdovanotieji į šventę atvyko.

„Šventės metu tradiciškai buvo pasveikinti naujagimiai, senjorai, naujakuriai. https://b05fd980ad0269e96d8dfb48fc911943.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Labai dėkojame mums nuolat talkinantiems priklausomybės ligų centrui „Vilties švyturys“ ir Surviliškio seniūnijai“, – kalbėjo bendruomenės centro vadovė.

Koncertą žiūrėjo iš automobilių

Lietui įsismarkavus, žiūrovai subėgo į savo automobilius ir koncertą žiūrėjo iš jų. Dar kiti žmonės slėpėsi po medžiais. Tik ištikimiausi sėdėjo ant suoliukų ir slėpėsi po skėčiais.

„Na, įvyko toks netradicinis koncertas, žiūrovai jį stebėjo iš automobilių. Bet džiaugiamės nors tokiu aktyvumu. Po truputį išeiname iš sąstingio“, – atsiduso D. Danauskienė.

Pagerbė vietinius

Savo apsilankymu vietos gyventojus ir svečius pagerbė rajono meras Valentinas Tamulis bei Surviliškio seniūnė Reda Lukošienė. Valdininkai dėkojo Kalnaberžės bendruomenei už iniciatyvas, už darbą vietos žmonių gerovei.

D. Danauskienė pasidžiaugė, kad tiek seniūnė, tiek rajono vadovas, visuomet apsilanko šventėse ir betarpiškai pabendrauja su kaimo gyventojais.

Rekomenduojami video