Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kunigų komanda čempionate išvirė skaniausią žuvienę

Šeštadienį Šilutėje vykusiame tarptautiniame žuvienės virimo čempionate laimėjo komanda, kurios sudėtyje – penki evangelikų liuteronų kunigai. Pamario liuteronus atstovavę 10 komandos narių pirmąją vietą pelnė „Žuvies sriubos“ kategorijoje. Neįprasta buvo tarp 50 komandų matyti prie puodų besisukiojančius puikiai nusiteikusius ir darbščius vyrus, kurie iš minios išsiskyrė savo apranga. Smalsuolius traukė ir domino visa komanda, domėjosi, kas yra liuteronai, kuo jie skiriasi nuo katalikų.

Pamario liuteronų komanda Šilutės žuvienės virimo čempionate dalyvavo pirmą kartą. Vyriausiasis komandos virėjas kunigas Jonas Liorančas sako, kad pergalės paslaptis – ypatingas suomiškos žuvies sriubos receptas, skelbiama pranešime spaudai. Šilutės žuvienės virimo čempionato lankytojai stebėjosi kunigų betarpišku bendravimu, jų vykdomais projektais. Ne vienas stabtelėjo prie stendų, kuriuose tokie projektai kaip „Šeimų festivalis Kintuose“, Šv. Jono bažnyčios Klaipėdoje atstatymas, krikščioniška labdaringa jaunimo stovykla „Vanagai“, kasmet suteikianti galimybę stovyklauti apie 500 vaikų, Saugų muzikos festivalis „Muzikos malūnas“, kuriame yra koncertavę Liudas Mikalauskas, Vaida Genytė, Saulius Petreikis su grupe, Donatas Katkus su sūnumi, Ona Kolobovaitė, Renata ir Deivis Norvilai bei kiti.

Daugeliui susirinkusiųjų buvo nauja, kad liuteronų kunigai turi šeimas, dirba ir kitus įvairius darbus. Vyriausiasis laimėjusios komandos virėjas kunigas Jonas Liorančas dirba dėstytoju, kunigas Mindaugas Žilinskis yra ūkininkas, kunigas Valdas Miliauskas vadovauja priklausomybės ligomis sergančiųjų reabilitacijos centrui, kunigas Mindaugas Dikšaitis dirba mokytoju. Liuteronų bažnyčia jau prieš daugiau nei 500 metų Reformacijos metu atskilo nuo Katalikų bažnyčios kartu su evangelikais reformatais ir kitomis krikščioniškomis konfesijomis. Į Šilutėje vykusį čempionatą paslaptingai „Juoda avis“ pasivadinusios liuteronų komandos nariai atvyko iš Klaipėdos, Kintų, Nidos, Palangos, Šilutės rajono, Tauragės.

Rekomenduojami video