Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Meninis akcentas, sukurtas gatvei

Ukmergėje atsirado dar vienas naujas meno kūrinys – Vytauto gatvės 10 namo sieną papuošė menininko Henriko Orakausko skulptūra.

Kaip papasakojo rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Julius Zareckas, skulptūra savivaldybės lėšomis, skirtomis kultūrai, įsigyta dar pernai, tačiau dėl karantino ribojimų, pritvirtinta tik dabar. Jos vertė – 1,5 tūkst. eurų.

J.Zareckas sako, kad idėja, jog būtent šioje vietoje atsirastų meno objektas, gimė metai iš metų keliaujant Vytauto gatve, akiai vis užkliūvant už burbulo sienoje.

H.Orakauskas apžiūrėjo vietą ir sukūrė skulptūrą būtent šiai erdvei. Tai – geležinė figūrėlė, lyg ir prisėdusi ant burbulo. Ją lydi užrašas „Būk alternatyva“.

H.Orakauskas – Lietuvoje žinomas skulptorius, kūryboje naudojantis metalą, medį, organinį stiklą. Daugiausia menininko darbų puošia Kupiškį, kur jis ilgą laiką gyveno. Jo skulptūrų yra Šiauliuose, Utenoje, Zarasuose, Anykščiuose, Pasvalyje, Vilniuje. Šiuo metu menininkas gyvena Kernavėje, kur įkūrė savo galeriją.

Ukmergėje kasmet įteikiama H. Orakausko skulptūrėlės replika, kultūros dienos proga apdovanojant kūrybiškiausio projekto autorių.

Planuojama, kad Ukmergę ateityje papuoš dar vienas šio menininko kūrinys – balandis, kuris galėtų nutūpti ant tilto per Vilkmergėlę turėklo.

UŽ inf.

Rekomenduojami video