Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Violeta Athorn iš Drukių

Priekulės seniūnijos Drukių kaime įsikūrusi V. Athorn mėgsta sukiotis jaukioje savo namų virtuvėje, bet daugiau laiko praleidžia iš komandiruotės užsienyje grįžus vyrui Gavinui. Jį lepina mėgstamiausiais valgiais. Vienas iš jų – veršienos kepsnys su greivio padažu ir moliūgų koše.

Už anglo ištekėjusi Violeta žino lietuvių ir vyro gimtinės virtuvių skirtumus bei panašumus. Abiem tenka taikytis prie skirtingų šalių maisto kultūros. „Vyras nemėgsta cepelinų, bet valgo bulvių plokštainį, bulvinius blynus, šaltibarščių – nė į burną, o kefyrą geria. Pamėgo burokėlių sriubą, nors anksčiau ji nepatiko“, – šypsodamasi dėstė Violeta.

Grįžęs į namus Drukių kaime Gavinas pats gamina savo nacio­nalinius patiekalus.

Avis auginanti moteris kartais pagamina patiekalų iš avienos, bet abiejų mėgstamiausi – iš veršienos. Kepsnys su greivio padažu ir moliūgų koše – Violetos firminis patiekalas. „Būtinai su moliūgų koše“, – akcentavo ji. Violetos sklype šiemet gausiai užderėjo ši daržovė.


VERŠIENOS KEPSNYS SU MOLIŪGŲ KOŠE

Veršieną supjaustyti nedideliais pjausniais, apibarstyti mėsai skirtais prieskoniais, druska, užpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir palaikyti per naktį, kad marinuotųsi. Keptuvėje kepti apie 5 minutes, po to troškinti puode užpylus grietinėlės, su greivio padažu – apie 15 min.

Prie jo būtina moliūgų košė, kuri verdama iš supjaustytų moliūgų, morkų, svogūnų ir bulvių. Išvirusias daržoves susmulkinti smulkintuvu, įpilti grietinėlės.

Aštroko skonio patiekalas patiekiamas su žaliomis daržovėmis.

 

Virginija LAPIENĖ

Rekomenduojami video