Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kad virtuvėje nekiltų gaisras

Lietuvoje gaisrai neretai kyla namų virtuvėse. Jie dažniausiai įsiplieskia, kai neatsargiai elgiamasi su ugnimi. O kai ruošiant maistą prie viryklės vilkima netinkama sintetinė apranga, tuomet dar ir apdegama.

Kad netektų savęs kaltinti dėl aplaidaus užmaršumo, išeiti iš virtuvės reikėtų tik baigus virti maistą ir nukėlus nuo viryklės puodus bei užsukus jos degiklius. Aplink puodus nereikėtų suktis vilkint drabužiais plačiomis rankovėmis, nedėvėti sintetinių drabužių, nenaudoti sintetinių šluosčių ar rankšluosčių. Ir, žinoma, nereikėtų virtuvėje palikti mažamečių vaikų be priežiūros.

Jei ant viryklės palikote puodą ir įsitaisėte prie televizoriaus, kad pažiūrėtumėte pamėgtą serialą, jei išėjote iš virtuvės ir ilgai kalbatės telefonu, nepamirškite į rankas paimti puodo dangtį. Gal tai ir nepatogu, bet laikydami jį greičiau prisiminsite, kad reikia skubėti į virtuvę.

Primename, kad šluostes ir rankšluosčius reikėtų pakabinti ar padėti saugiu atstumu nuo viryklės. Negalima virtuvėje laikyti ir degių medžiagų, statyti viryklės prie užuolaidų, nes jos greitai gali užsiliepsnoti.

Virtuvėje neturėtų būti nereikalingų daiktų ir makulatūros. Jeigu puode ar keptuvėje užsidegė riebalai, pirmiausia išjunkite dujas ar elektrą. Puodą ar keptuvę uždenkite dangčiu ar storu audiniu, kad į vidų nepatektų oro. Jeigu degančių riebalų pateko ant sienų ar grindų, užpilkite ant jų bet kokių skalbimo miltelių (jie veikia kaip miltelių gesintuvas). 

Rekomenduojami video