Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Klaidos, kurias daro daugelis šaldydami braškes ir kitas uogas

Sezoninės uogos ir vaisiai leidžia mums jais mėgautis tik trumpą laiką, tik pusantro ar du mėnesius. Ir mes, žinoma, norime daugiau. Todėl vasarą stengiamės išsaugoti šaldydami jos gėrybes. Nepaisant to, dažnai tenka nusivilti beskoniu ledu, nes užšaldant uogas reikia vadovautis taisyklėmis.

šaldydami

Priminsime pagrindines klaidas šaldant uogas. Pavyzdžiui, yra gana paplitusi klaidinga nuomonė, kad užtenka nuplauti ir sudėti uogas į šaldiklį, o tada viskas įvyks „savaime“. Rezultatas paprastai nėra džiuginantis. Čia yra keletas bendrų rekomendacijų ir būdas, kaip užšaldyti braškes.

UOGŲ ŠALDYMAS

Pakuotė ir data

Šaldydami turite naudoti indelįį arba specialų vakuuminį maišą. Viskas dėl kvapų, kurie plinta net esant minus 18. Maisto plėvelė, pavyzdžiui, šaltoje temperatūroje praranda elastingumą, ypač jei produktų yra daug ir jie yra maišomi. Braškės su žuvies kvapu nėra labai gerai, tiesa?

šaldydami

Didelė porcija

Svarbu nustatyti, kiek jums reikės vieno ar kito produkto vienu metu. Jei ištrauksite didžiulį kažkokį gabaliuką, jį atitirpinsite, dalį pasiimsite ir vėl įdėsite į šaldiklį, galėsite su tuo kažkuo atsisveikinti. Su uogomis taip pat. Po pakartotinio užšaldymo jos praras struktūrą ir skonį. Labai paprasta: vienos porcijos neužtenka, imk kitą!

Greitas šaldymas

Ekspertai rekomenduoja užšaldyti greitai. Manoma, kad kuo greičiau užšąla produktas, tuo mažesni ledo kristalai susidaro gaminių audiniuose, o tai leidžia išsaugoti jų struktūrą. Todėl, jei jūsų kamera turi „greito užšaldymo“ parinktį, labai rekomenduojame ją suaktyvinti.

šaldydami

Cukraus užšaldymas

Apsvarstykime kitą įdomų metodą, kaip braškių pavyzdį, kuris, mūsų nuomone, vertas ypatingo dėmesio. Tam reikės braškių ir cukraus, daugiau jokių gudrybių. Cukraus pridedama pagal skonį, kilograme uogų – du ar trys ar daugiau šaukštų. Viskas priklauso nuo jūsų.

Gerai nuplaukite braškes, pašalinkite visus stiebus, jei norite, nusausinkite. Kiekis nesvarbus, galite užšaldyti tiek kiek norite uogų.

šaldydami

Sudėkite į patogų indą ir sumaišykite su cukrumi. Tai galite patrinti uogas. Braškės išskiria sultis – tai normalu.

Braškes perdėkite į plastikinį indą, kuriame jos bus laikomos. Dabar įdėkite į šaldiklį.

šaldydami

Peržiūrėkite vaizdo įrašą, kad galėtumėte visiškai įsitraukti ir tiksliai suprasti, kaip ir ką reikia daryti.

Rekomenduojami video