Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ker­šu­čio rais­to Ka­lė­da ap­lan­kė ne tik Rai­ti­nin­kus

Rai­ti­nin­kų kai­me, ku­ris ka­dai­se bu­vo pa­da­lin­tas Aly­taus ir Va­rė­nos ra­jo­nų sa­vi­val­dy­bėms, yra Ker­šu­čio rais­tas. Bu­vęs jis įspū­din­gai di­de­lis, bet pra­ėju­sio am­žiaus tar­pu­ka­rio me­tais rais­tas pra­dė­tas me­lio­ruo­ti, to­dėl šiuo me­tu ge­ro­kai su­ma­žė­jo. Pa­sak Rai­ti­nin­kų kai­mo ben­druo­me­nės va­do­vo Juo­zo Ado­mai­čio, rais­te gy­ve­na tik­ras lie­tu­viš­kas Ka­lė­da. Bė­da ta, kad me­lio­ra­to­rių iš­gąs­din­tas il­gai ne­si­ro­dė žmo­nėms, tik pas­ta­rai­siais me­ta­is iš­drą­sė­jo.

Šios Ka­lė­dos – jau ant­ro­sios, kuo­met iš Ker­šu­čio rais­to iš­lin­dęs Ka­lė­da kar­tu su Rai­ti­nin­kų gy­ven­to­jais ap­lan­kė kraš­te gy­ve­nan­čius žmo­nes. Ka­lė­da pa­bu­vo­jo Mer­ki­nė­je, Mak­niū­nuo­se, Ry­liš­kiuo­se, Mie­žo­ny­se, Su­bar­to­ny­se, Jau­ja­kai­my­je, Ga­lin­tan­ko­je ir, ži­no­ma, Rai­ti­nin­kuo­se.

Lan­ky­ta­si ne tik pas ben­druo­me­nės na­rius, bet ir ki­tus kraš­tie­čius, pa­lai­kan­čius ir re­mian­čius ben­druo­me­nės veik­lą. Taip pat Ka­lė­da pa­svei­ki­no ir vie­ti­nių kraš­to įstai­gų dar­buo­to­jus: ug­nia­ge­sius, bib­lio­te­ki­nin­kes, par­da­vė­jas, kai­my­ni­nes ben­druo­me­nes, mu­zie­ji­nin­kus, Dzū­ki­jos na­cio­na­li­nio par­ko dar­buo­to­jus, pa­šti­nin­kę ir Rai­ti­nin­kų bei Mer­ki­nės se­niū­ni­jų dar­buo­to­jus, se­niū­nai­čius.

Šios šven­tės snie­go pa­šykš­tė­jo, ro­ges te­ko pa­lik­ti rais­te, to­dėl Ka­lė­da su pa­gal­bi­nin­kais ju­dė­jo lė­tai. Ko ne­spė­jo ap­lan­ky­ti šie­met – ti­ki­si per ki­tas Ka­lė­das pa­svei­kin­ti. Sa­ko: „Svar­bu ge­ri vi­sus me­tus bū­kit, o ta­da ne­ti­kė­to sve­čio, iš­lin­du­sio iš Ker­šu­čio rais­to, tik­rai su­lauk­si­te po me­tų.“

„A.N.“ informacija

Rekomenduojami video