Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lančiūnavoje bus pašventintas paminklas Negimusiems vaikams

Šį sekmadienį, rugpjūčio 13 d., 10 val. Lančiūnavos bažnyčios šventoriuje vyks paminklo Negimusiems vaikams šventinimas. Į jį kunigas ir idėjos autorius Robertas Skrinskas kvietė visus, kam aktuali ir svarbi Lietuvos demografinė situaciją. Paminklas buvo pastatytas kiek daugiau nei prieš savaitę, o jo autorius tautodailininkas, Julius Urbanavičius sako, kad tema ir pati skulptūra jam reiškia kur kas daugiau nei tik užsakymas ir atliktas darbas.

Parinkta tinkama vieta

„Kunigas Robertas Skrinskas man pasiūlė išdrožti skulptūrą Negimusiems vaikams. Prie Domeikavos jau yra panaši skulptūra, bet man nepatiko jos užrašas: „Nužudytiems, negimusiems vaikams“ – aš pasakiau, kad taip nerašysiu. Tai vulgaru ir man nepatinka“, – neslėpė pašnekovas.

J. Urbanavičiaus nuomone, vieta, parinkta tokiai temai ir skulptūrai, yra labai tinkama.

„Lančiūnavos bažnyčia yra labai graži – ištapytas altorius, Kryžiaus kelio stotys, pakeistas stogas, sutvarkyta teritorija – po truputį ji tampa turizmo traukos centru. Galbūt ateityje ir dar daugiau bus sukurta kokių nors traukos objektų ir atvyks dar daugiau lankytojų“, – svarstė Kėdainų krašto Kultūros premijos laureatas, kuris taip pat prisipažino viešų renginių ir susibūrimų nemėgstantis, tačiau šį sekmadienį mišiose ir savo darbo pašventinime dalyvaus.

„Renginys yra svarbus, nes Lietuvos demografai, ekonomistai, verslininkai, statistikai, mokyklų vadovai ir visi Tėvynės mylėtojai skambina pavojaus varpais dėl demografinės žiemos, demografinių dykrų, tragiško gimstamumo antirekordo, kokio Lietuvoje nebuvo jau daugybę amžių. R. Skrinskas

Palietė asmeniškai

Skulptūrą tautodailininkas sako drožęs apie pusantro–du mėnesius. O paklaustas, ar šis darbas jam ką nors asmeniškai reiškia, kalbėjo: „Visada kiekvienas darbas kažką reiškia. Kalbos net nėra. Šiuo atveju tai yra daugiau asmeniniai išgyvenimai, apie kuriuos atvirauti viešai nenoriu. Tačiau net ir nepaisant asmeninių išgyvenimų, ši skulptūra yra ypatinga“.

Kunigas R. Skrinskas jau ilgus metus aktyviai kovoja prieš abortus ir nėštumų nutraukimą, ragina nežudyti negimusių kūdikių.

„Renginys yra svarbus, nes Lietuvos demografai, ekonomistai, verslininkai, statistikai, mokyklų vadovai ir visi Tėvynės mylėtojai skambina pavojaus varpais dėl demografinės žiemos, demografinių dykrų, tragiško gimstamumo antirekordo, kokio Lietuvoje nebuvo jau daugybę amžių“, – į paminklo šventinimą kvietė kunigas.

Paminklo nužudytiems negimusiems vaikams pašventinimas Lančiūnavos bažnyčios šventoriuje

Rugpjūčio 13 d., sekmadienį, 10 val. šv. Mišios.

Giedos Ramygalos šv. Jono krikštytojo parapijos jaunimas, vadovė Aušra Narsutytė.

Paminklo meistras – Julius Urbanavičius.

Po pašventinimo – suneštinė agapė.

Kviečiame dalyvauti

Rekomenduojami video