Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pelėdnagių gyvenvietėje verda darbai: poilsiautojams šią vasarą žadama naujovių

Pastarosiomis dienomis Kėdainių rajono Pelėdnagių gyvenvietėje verda darbai. Iki vasaros likus vos keletui dienų šioje gyvenvietėje esantis Ašarėnos tvenkinys ir jo aplinka baigiama ruošti artėjančiam poilsio sezonui. Tiesa, ruošiama ne tik poilsio zona, bet puošiasi ir visas kaimas – tvarkomi ir gėlynai. Be to, šiemet laukia ir naujovės – poilsio zonose atsiras ledų kioskas, galbūt bus prekiaujama ir įvairiais užkandžiais, maistu.

Tradiciniai darbai

Pelėdnagių paplūdimyje šiomis dienomis darbuojasi vienos įmonės sunkioji technika ir darbininkai. Dviejose atskirose paplūdimio zonose privežta naujo smėlio, kuris tolygiai paskirstomas. Apstu ir kitų darbų.

„Darbų yra begalė, todėl šiemet pradėjome ruoštis anksti.

Samdėme bendrovę, privežėme smėlio, dabar tiek bendrovės, tiek mūsų seniūnijos darbininkai naują smėlį paskleidžia po visą paplūdimį.

Pernai paplūdimys šiek tiek prasiplėtė. Jau keletą metų mūsų paplūdimį sudaro dvi zonos. Viena čia, kur lieptukas, kita – arčiau mašinų stovėjimo aikštelės.

Plečiamės, nes poreikis yra, poilsiautojų kasmet vis daugėja“, – sakė darbų eigą organizavęs ir prižiūrėjęs Pelėdnagių seniūnijos ūkvedys Dainius Bička.

Ruošia gyvenvietę

Pelėdnagių seniūno Edvino Pagirsko teigimu, darbų gyvenvietėje, norint ją paruošti vasaros sezonui, netrūksta.

„Žaliąsias zonas gyvenvietėje turime prižiūrėti preciziškai. Taip pat prižiūrime, kad niekur nebūtų nei šiukšlelės. Viskas turi būti labai tvarkinga.

Vasarai ruošiame ir mūsų gėlynus – dar pernai juose senos žemės buvo pakeistos naujomis. Naujoje, durpingoje žemėje pasodintos gėlės auga ir žydi dar geriau“, – paaiškino seniūnas.

Bus pokyčių

Pelėdnagių seniūnas E. Pagirskas pasidžiaugė, kad į Pelėdnagius vasarą atvyksta žmonės iš viso rajono, o šiemet jiems lankytis čia bus dar smagiau.

„Labai smagu, kad vasaros sezonu pas mus poilsio zonos teritorijoje nori prekiauti ledais. Mes tuo labai džiaugiamės, nes žmonėms bus labai patogu.

Taip pat vyksta pokalbiai su maisto gamintojais – gali būti, kad dar šią vasarą mūsų poilsiavietėje bus prekiaujama įvairiais šiltais užkandžiais ir maistu. Vyksta diskusijos.

Tiesiog vasaromis, vakarais čia pilna žmonių. Vieni maudosi, kiti važinėjasi, dar kiti vaikšto, sportuoja.

Mūsų seniūnija turi iškirtinai daug darbo pritaikant viešąsias erdves ne tik mūsų gyventojams, bet ir daugybei poilsiautojų“, – kalbėjo Pelėdnagių seniūnas.

Rekomenduojami video