Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Rokiškio teatralai vėl grįžo su statulėlėmis

Lietuvos mėgėjų teatro šventė „Tegyvuoja teatras 2018“ savaitgalį vyko Molėtų rajone, Naujasėdyje. Tradicinis renginys šiemet skirtas ne tik Tarptautinei teatro dienai, kuri švenčiama kovo 27-ąją, bet ir atkurtos Lietuvos šimtmečiui.

Statulėles „Tegyvuoja teatras“ gauti tradiciškai buvo nominuoti ryškiausi praėjusių metų teatriniai  projektai, leidiniai ir, aišku, kūrėjai. Nė vienas iš nominantų neliko nuskriaustas – visiems  įteikti Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Lietuvos mėgėjų teatro sąjungos diplomai, o laureatai grįžo su  statulėlėmis. Rokiškio teatro asociacijos prezidentas Arūnas Skardžius patenkintas, nes rokiškėnai taip pat – tarp laureatų.

Už nuopelnus Lietuvos mėgėjų teatrui apdovanotas kraštietis aktorius Ferdinandas Jakšys.
Kaip ryškiausias edukacinis lėlių teatro projektas svarbiausią statulėlę laimėjo  Bajorų kultūros centras. Vadovėms Nijolei Čirūnienei, Daliai Ziemelienei ir Nadieždai Ivanovai apdovanojimas įteiktas už  edukacinius projektus „Lėlių namuose“.  Už nuopelnus Lietuvos mėgėjų teatrui  statulėle „Tegyvuoja teatras“ apdovanotas  kraštietis aktorius, režisierius Ferdinandas Jakšys.

Kaip ryškiausias edukacinis lėlių teatro projektas svarbiausią statulėlę laimėjo Bajorų kultūros centras.
Kaip ryškiausias leidinys apie mėgėjų teatrą  buvo nominuotas Rokiškio savivaldybės kultūros, turizmo ir ryšių su užsienio šalimis  skyriaus vedėjo Petro Blaževičiaus „Teatras ir Rokiškis, arba teatrinis gyvenimas prie Nemunėlio“. Kaip ryškiausias sezono debiutas – Tarptautinis Aukštaitijos regiono teatrų festivalis „Theater Cluster“ Kupiškio, Utenos ir Pasvalio kultūros centruose. Šiam projektui vadovavo Neringa Danienė.

Rekomenduojami video