Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Oninės Labūnavoje: skambėjo muzika ir sveikinimai Onoms

Ne paslaptis, kad Onos labai mylimos Labūnavoje. Čia jų garbei kasmet rengiamos ištaigingos ir nuotaikingos šventės su dainomis, šokiais ir dovanomis. Ne išimtis ir šie metai. Šeštadienį, liepos 25-ąją, pasveikinti Onų ir smagiai praleisti laiko atnaujintoje Labūnavos sporto ir laisvalaikio zonoje susirinko daugybė žmonių. Renginyje žiūrovus džiugino gyva muzika, skambėjo nuoširdūs sveikinimai. Kaip įprasta, buvo suskaičiuotos ir apdovanotos visos Labūnavos Onos.  

Šventėje – dainos, sveikinimai ir įvairios veiklos

Oninių šventės organizatoriai žiūrovams paruošė įvairiausių veiklų, programa buvo labai gausi ir įvairi, tad pasimėgauti renginiu galėjo visi žiūrovai – nuo paties mažiausio iki paties vyriausio.

Šeštadienio linksmybes Labūnavoje pradėjo mažiausieji. 17 val. prasidėjusi ir valandą trukusi Kėdainių kultūros centro vaikų popchoro „Perliukai“, „Perliukai junior“ ir „Skambantis perliukas“ koncertinė programa renginiui suteikė jaunatviško džiugesio ir davė pradžią nuotaikingam renginiui.

Po vaikų popchoro pasirodymo – tradicinis Onų pagerbimas, sveikinimai joms ir daugybė muzikinių pasirodymų.

„Sveiki atvykę į tradicinę Oninių šventę Labūnavoje.

Gyvename sunkiu laikotarpiu. Žiniasklaidoje jau skamba, kad tuoj vėl gali tekti užsidėti kaukes.

Tikiuosi, kad mes su savo gera nuotaika, geru nusiteikimu, tuo, ką ir šiandien matau žmonių veiduose, tikrai įveiksime visas artėjančias koronas ir niekas mums bus nebaisu.

Visoms Onoms linkiu sveikatos šiuo nelengvu laikotarpiu, tos sveikatos labiausiai reikia. Sveikatos linkiu ir visiems kitiems. Būkime sveiki ir būkime budrūs.

Na, ir žinoma, linkiu gero pasibuvimo, geros muzikos ir pasišokimo. Labūnavoje visada tai buvo ir net neabejoju, kad ir šiandien bus puiki Oninių šventė“, – sveikinimo žodį renginio svečiams tarė Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis.

Renginio metu žiūrovams koncertavo Kėdainių kultūros centro Labūnavos skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Barupė“ (vad. Algirdas Kučiauskas), svečiai iš Jurbarko kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Santaka“ (vad. Petras Pojavis), Kėdainių kultūros centro Kalnaberžės skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Beržynėlis“ (vad. Vytautas Danauskas) ir vaikinų grupė „PopDu“.

Viso renginio metu veikė vaikų žaidimų kiemeliai, lauko parduotuvėlės, renginio svečiai buvo kviečiami pajudėti šokant, žaidžiant tinklinį ir tenisą ir pasukti galvą šaškių dvikovose.

Tradicinis Onų pagerbimas

Kaip ir kasmet, buvo suskaičiuotos ir apdovanotos visos Labūnavos Onos. Jų – 9. Onutėms įteiktos simbolinės dovanos – spalvingos vasaros gėlių puokštės ir dubenėliai.

Onutės neslėpė, kad šis renginys joms ypatingas.

Pasak varduvininkių, džiugu, kad Oninės Labūnavoje tokia svarbi ir didelė šventė, kurią paminėti susirenka tiek daug žmonių.

Moteris labūnaviškiai jau lengvai atpažįsta ir nesidrovi prieiti ir pasveikinti, mat jos Oninių šventėje dalyvauja kiekvieną vasarą jau daug metų. Tiek daug, kad tikslaus skaičiaus net nepamena.

Renginys – pavyko 

22 val. vasaros nakties sutemas išsklaidė bei šeštadienio šventę vainikavo įspūdingas studijos „Liepsnose“ ugnies šou pasirodymas ir jau tradicija tapęs Oninių laužas.

„Pirmą kartą dalyvauju Oninėse Labūnavoje ir esu maloniai nustebinta. Labai smagi ir šilta renginio atmosfera – groja gyva muzika, žmonės šypsosi, bėgioja vaikai.

Pati esu nevietinė, tačiau matosi, kad čia tvirta bendruomenė, tas labai žavi. Negalėčiau išskirti kažkurios renginio dalies kaip labiausiai patikusios, nes patiko viskas. Visiškai nesigailiu, kad atkeliavau“, – įspūdžiais dalijosi Kamilė Adamavičiūtė.

Pirmą kartą Labūnavoje mačiau tiek daug žmonių. J. Vaitiekūnienė

„Renginys tikrai pavyko, visi lūkesčiai buvo išpildyti. Iš tikrųjų pirmą kartą Labūnavoje mačiau tiek daug žmonių.

Programa buvo labai įvairi, tinkama įvairaus amžiaus žiūrovams. Kiek sulaukiau atsiliepimų iš renginio svečių, visi buvo labai geri“, – pavykusiu renginiu džiaugėsi Labūnavos bendruomenės pirmininkė Jurgita Vaitiekūnienė.

Oninės šiemet pirmą kartą vyko atnaujintoje Labūnavos sporto ir laisvalaikio zonoje Šeimų laisvalaikio parke. Šio parko atidarymas ir tapo didžiausia šių metų švente labūnaviškiams. Parką įsirengė pati bendruomenė, parašiusi projektą ir gavusi finansavimą iš Žemės ūkio ministerijos.

 

Justina KURMAUSKAITĖ

Rekomenduojami video