Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Orai: su karščiu atsisveikinsime

Artimiausiu metu su karščiu teks atsisveikinti, nes į Lietuvą po truputį braunasi šaltasis atmosferos frontas, LRT RADIJUI sako sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Šį rytą šiaurės rytuose pasirodę debesys vis labiau brausis į Lietuvą ir orai po truputį keisis. Šiuos debesis atneša šaltasis atmosferos frontas.

Pirmadienį ne visur, bet daugelyje rajonų sulauksime trumpo lietaus, vietomis ir perkūnijos. Vėjas bus vidutinio stiprumo – 6–11 m/s. Vis dėlto vietovėse, kur žaibuos ir griaudės, jis gali kilti ir iki 15 m/s. Temperatūra bus marga: daug kur oras dar spės įkaisti iki 25–30 laipsnių, karščiausia bus šalies pietvakariniuose rajonuose. Ten kai kur kils ir iki 31–32 laipsnių karščio. Šiaurės rytiniuose rajonuose temperatūra pakils iki 22–24 laipsnių šilumos.

Bent jau kol kas su karščiais teks atsisveikinti, tikimasi, kad jis dar šią vasarą sugrįš. Tačiau nuo antradienio vyraus gaivesnis oras. Tiek naktį, tiek dieną kai kur trumpai palis, galima ir perkūnija. Vėjas naktį nurims, tik dieną jis vėl sustiprės iki 5–10 m/s. Naktį temperatūra neskubės žemėti – svyruos tarp 14–19 laipsnių šilumos. Dieną vyraus vasariška, bet ne karšta diena. Daug kur sušils iki 22–28 laipsnių šilumos. Tik Panevėžio, Utenos apskrityse laikysis 20–21 laipsnio šiluma.

Rekomenduojami video