Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Aly­taus li­go­ni­nė­je ne­be­gy­do­mi chi­rur­gi­niai ir trau­ma­to­lo­gi­niai li­go­niai, už­im­tos vi­sos „ko­vi­di­nės“ re­a­ni­ma­ci­nės lo­vos

Trūks­tant me­di­kų, dir­ban­čių su „ko­vi­di­niais“ li­go­niais, šį ant­ra­die­nį, gruo­džio 15-ąją, Aly­taus ap­skri­ties S. Ku­dir­kos li­go­ni­nė­je už­da­ry­ta po 10 lo­vų, skir­tų chi­rur­gi­niams ir trau­ma­to­lo­gi­niams li­go­niams. Va­kar, gruo­džio 16-osios, ry­tą bu­vo už­im­tos vi­sos še­šios „ko­vi­di­nės“ re­a­ni­ma­ci­nės lo­vos. Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bė pa­gal per 14 die­nų nu­sta­ty­tus tei­gia­mus ko­ro­na­vi­ru­so tes­tus 100 tūkst. gy­ven­to­jų va­kar iš­li­ko pir­mo­je vie­to­je tarp 60 ša­lies sa­vi­val­dy­bių. Ta­čiau mies­to sa­vi­val­dy­bė yra pir­mo­je vie­to­je tarp vi­sų ša­lies sa­vi­val­dy­bių pa­gal gy­ven­to­jų te­sta­vi­mo dėl CO­VID-19 ro­dik­lius, ten­kan­čius 100 tūkst. gy­ven­to­jų.

Dėl už­si­krė­tu­sių dar­buo­to­jų li­go­ni­nė lai­ki­nai už­da­rė skal­byk­lą

Aly­taus ap­skri­ties S. Ku­dir­kos li­go­ni­nė­je va­kar die­nos, gruo­džio 16-osios, ry­to duo­me­ni­mis, iš 100 „ko­vi­di­niams“ li­go­niams skir­tų lo­vų bu­vo už­im­tos 82, ne­li­ko lais­vų re­a­ni­ma­ci­nių lo­vų šiems li­go­niams gy­dy­ti. O pas­ta­rų­jų čia yra še­šios.

Ka­dan­gi li­go­ni­nė­je trūks­ta per­so­na­lo dirb­ti su ser­gan­čiai­siais ko­ro­na­vi­ru­su, šį ant­ra­die­nį, gruo­džio 15-ąją, už­da­ry­ta po de­šimt čia bu­vu­sių lo­vų chi­rur­gi­niams ir trau­ma­to­lo­gi­niams li­go­niams. To­kiems li­go­niams sta­cio­na­rias pa­slau­gas tei­kia kai­my­ni­nės Drus­ki­nin­kų, Va­rė­nos ir Laz­di­jų li­go­ni­nės.

Aly­taus li­go­ni­nė­je lie­ka veik­ti Pri­ėmi­mo sku­bio­sios pa­gal­bos, Aku­še­ri­jos-gi­ne­ko­lo­gi­jos, Vai­kų li­gų, Diag­nos­ti­kos, vie­nas Vi­daus li­gų sky­rius, Kon­sul­ta­ci­jų po­li­kli­ni­ka, tei­kia­mos kar­dio­lo­gi­jos ir neu­ro­lo­gi­jos klas­te­rio su San­ta­ros ir Kau­no kli­ni­ko­mis pa­slau­gos.

Va­kar, gruo­džio 16-osios, ry­to duo­me­ni­mis, li­go­ni­nė­je CO­VID-19 sir­go 11 gy­dy­to­jų, 32 slau­gy­to­jai, 13 jų pa­dė­jė­jų ir 18 ki­to per­so­na­lo.

Dėl nu­sta­ty­to ko­ro­na­vi­ru­so skal­byk­los dar­buo­to­jams, o ki­tiems iš­ėjus į sa­vi­i­zo­lia­ci­ją, gruo­džio 15-ąją li­go­ni­nė­je lai­ki­nai už­da­ry­ta skal­byk­la. Da­bar šias pa­slau­gas li­go­ni­nei tei­kia vie­na Kau­no įmo­nė, tu­rin­ti li­cen­ci­ją ap­tar­nau­ti gy­dy­mo įstai­gas.

Slau­gos ir Glo­bos sky­riuo­se pa­dė­tis iš­lie­ka su­dė­tin­ga

Va­ka­rykš­tės die­nos, gruo­džio 16-osios, ry­to duo­me­ni­mis, mies­to sa­vi­val­dy­bei pa­val­daus Me­di­ci­ni­nės re­a­bi­li­ta­ci­jos ir spor­to cen­tro Slau­gos sky­riu­je iš 38 pa­cien­tų ko­ro­na­vi­ru­su sir­go 34, Glo­bos sky­riu­je iš 36 gy­ven­to­jų CO­VID-19 in­fek­ci­ją tu­rė­jo 16.

Iš pus­šim­čio per­so­na­lo dar­buo­to­jų ser­gan­čių­jų bu­vo 24, dau­gu­ma jų – slau­gy­to­jų pa­dė­jė­jai.

Kaip tei­gė šio cen­tro di­rek­to­riaus pa­ta­rė­ja, lai­ki­nai ei­nan­ti di­rek­to­riaus pa­rei­gas Ir­ma Mas­ke­liū­nie­nė, pa­dė­tis iš­lie­ka su­dė­tin­ga ir mi­nė­tuo­se sky­riuo­se, ir dėl per­so­na­lo: „Su­sir­gu­sių dar­buo­to­jų ne­tu­ri­me kuo pa­keis­ti, ver­čia­mės su li­ku­siais svei­kai­siais. Bu­vo at­ėję ke­li no­rin­tys įsi­dar­bin­ti slau­gy­to­jų pa­dė­jė­jais, bet prieš pri­imant į dar­bą vie­nam nu­sta­ty­tas tei­gia­mas ko­ro­na­vi­ru­so tes­tas, ki­ti su­karš­čia­vo ir ne­ga­lė­jo­me pri­im­ti.“

Aly­taus me­di­ci­ni­nės re­a­bi­li­ta­ci­jos ir spor­to cen­tras pra­šo pa­gal­bos ver­sli­nin­kų ir vais­ti­nių, gal­būt ga­lė­tų se­ne­liams nu­pirk­ti ir pa­do­va­no­ti vi­ta­mi­nų, vai­sių ar kaž­ko­kių ska­nės­tų, kad per­sir­gu­sie­ji ko­ro­na­vi­ru­su grei­čiau su­stip­rė­tų, bū­tų pra­džiu­gin­ti ser­gan­tie­ji. No­rin­tie­ji pa­dė­ti ga­li skam­bin­ti te­le­fo­nu 8 670 29869.

Aly­tu­je 100 tūkst. gy­ven­to­jų ten­ka 11 tūkst. 169 ko­ro­na­vi­ru­so tes­tai

Kaip sa­kė Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės gy­dy­to­jas Po­vi­las Ja­ge­la­vi­čius, sa­vi­val­dy­bė ša­lies mas­tu yra gi­ria­ma už ge­rą gy­ven­to­jų te­sta­vi­mą dėl ko­ro­na­vi­ru­so: „Mes daug te­stuo­ja­me, to­dėl daug nu­sta­to­ma ir ko­ro­na­vi­ru­so at­ve­jų. Pas mus 100 tūkst. gy­ven­to­jų ten­ka 11 tūkst. 169 tes­tai. Tai ge­riau­sias ro­dik­lis tarp 60 ša­lies sa­vi­val­dy­bių ir pa­gal tai mes esa­me pir­mo­je vie­to­je tarp Lie­tu­vos sa­vi­val­dy­bių.“

Aly­tu­je per die­ną vi­du­ti­niš­kai CO­VID-19 tes­tų at­lie­ka­ma dau­giau kaip 400 gy­ven­to­jų. Jie ti­ria­mi mo­bi­lia­me pa­tik­ros punk­te, iš Aly­taus po­li­kli­ni­kos me­di­kų su­for­muo­ta mo­bi­li ko­man­da ti­ria įmo­nių dar­buo­to­jus, te­stuo­ja­mi svei­ka­tos prie­žiū­ros, so­cia­li­nės glo­bos įstai­gų dar­buo­to­jai. Nuo gruo­džio 7-osios mies­to gy­ven­to­jams su­da­ry­ta ga­li­my­bė mo­bi­lia­me pa­tik­ros punk­te ne­mo­ka­mai dėl ko­ro­na­vi­ru­so iš­si­tir­ti pro­fi­lak­tiš­kai, ne­jau­čiant ko­ro­na­vi­ru­si­nės in­fek­ci­jos po­žy­mių. Už­ten­ka pa­skam­bi­nus ben­druo­ju te­le­fo­no nu­me­riu 1808 ar sa­vi­val­dy­bės įsteig­tu 8 688 21210 pa­sa­ky­ti „Aly­taus mies­to gy­ven­to­jas pro­fi­lak­tiš­kai“ ir gy­ven­tojai registruojami tyrimui.

P.Ja­ge­la­vi­čiaus pa­ste­bė­ji­mu, to­kia pro­fi­lak­ti­ne pa­slau­ga nau­do­ja­si iš tie­sų daug mies­to gy­ven­to­jų.

Bū­tent to­dėl, kad daug aly­tiš­kių ti­ria­si dėl CO­VID-19, mies­to sa­vi­val­dy­bės gy­dy­to­jo tvir­ti­ni­mu, dau­gė­ja ir CO­VID-19 at­ve­jų Aly­tu­je. Va­kar die­nos, gruo­džio 16-osios, vi­dur­die­nio duo­me­ni­mis, ko­ro­na­vi­ru­sas nu­sta­ty­tas 1 tūkst. 714 mies­to gy­ven­to­jų, iš šio skai­čiaus gruo­džio 15-ąją – 84 nau­ji at­ve­jai.

Va­kar mies­to sa­vi­val­dy­bė pa­gal per 14 die­nų nu­sta­ty­tus tei­gia­mus tes­tus 100 tūkst. gy­ven­to­jų iš­li­ko pir­mo­je vie­to­je tarp 60 ša­lies sa­vi­val­dy­bių. Pa­vyz­džiui, pa­gal šį ro­dik­lį ant­ro­je esan­tis Pa­ne­vė­žio mies­tas tes­tuo­ja žy­miai ma­žiau gy­ven­to­jų, – 100 tūkst. gy­ven­to­jų ten­ka 6 tūkst. 438 tes­tai ir pa­gal tai ši Aukš­tai­ti­jos sa­vi­val­dy­bė yra de­šim­to­je vie­to­je tarp Lie­tu­vos sa­vi­val­dy­bių.

Po Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ant­ro­je vie­to­je pa­gal te­sta­vi­mo ro­dik­lį esan­čio­je Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bė­je 100 tūkst. gy­ven­to­jų ten­ka 9 tūkst. 82 tes­tai.

Nuo ant­ro­sios ko­ro­na­vi­ru­so pan­de­mi­jos ban­gos – ru­dens pra­džios 727 mies­to gy­ven­to­jai pa­svei­ko, 10 mi­rė.

To­kie yra va­ka­rykš­čiai duo­me­nys.

Šio tre­čia­die­nio vi­dur­die­nio duo­me­ni­mis, CO­VID-19 sir­go 611 Aly­taus ra­jo­no gy­ven­to­jų, iš šio skai­čiaus gruo­džio 15-ąją fik­suo­ta 12 nau­jų at­ve­jų, nuo ru­de­ni­nės pan­de­mi­jos pra­džios pa­svei­ko 232, mi­rė 3 šios sa­vi­val­dy­bės gy­ven­to­jai.

Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė pa­gal per 14 die­nų ten­kan­čius tei­gia­mus ko­ro­na­vi­ru­so tes­tus 100 tūkst. gy­ven­to­jų va­kar, gruo­džio 16-ąją, bu­vo 13-a tarp ša­lies sa­vi­val­dy­bių.

Alma MOSTEIKAITĖ,

Rekomenduojami video