Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Aly­taus po­li­kli­ni­ko­je – ap­gul­tis, me­di­kai ti­ki­si pa­cien­tų kan­try­bės

Va­kar Lie­tu­vo­je fik­suo­jant nau­jus ko­ro­na­vi­ru­so an­ti­re­kor­dus (12278 nau­ji at­ve­jai), Aly­taus po­li­kli­ni­ko­je dir­ban­tys me­di­kai taip pat ste­bi vis gau­sė­jan­čius ser­gan­čių­jų srau­tus. Kaip „Aly­taus nau­jie­noms“ sa­kė Aly­taus po­li­kli­ni­kos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ja me­di­ci­nai El­vi­na Ma­chan­ko­vie­nė, šiuo me­tu šei­mos ir vi­daus li­gų gy­dy­to­jai su­lau­kia net ke­tur­gu­bai dau­giau pa­cien­tų, nei nu­ma­ty­ta jų pri­ėmi­mo lai­ku, juos kon­sul­tuo­ja gy­vai ir te­le­fo­nu.

„Dir­ba­me iš tik­rų­jų su­dė­tin­go­mis są­ly­go­mis, te­le­fo­nas kais­ta iki rau­do­nu­mo, o pa­cien­tą rei­kia ne tik kon­sul­tuo­ti dėl gy­dy­mo, bet ir pa­da­ry­ti įra­šą jo kor­te­lė­je, iš­ra­šy­ti ne­dar­bin­gu­mą, at­si­ra­dus PGR tes­to at­sa­ky­mui – taip pat daž­niau­siai apie re­zul­ta­tą pra­ne­ša pats gy­dy­to­jas pa­cien­tui“, – sa­ko pa­va­duo­to­ja.

Karš­čiuo­jan­tys pa­cien­tai gy­dy­to­jams skam­bi­na te­le­fo­nu, jie siun­čia­mi pa­si­da­ry­ti tes­tą. Kol lau­kia­ma at­sa­ky­mo, dėl gy­dy­mo pa­ta­ria­ma nuo­to­li­niu bū­du. „CO­VID-19 šiuo me­tu nu­sta­to­ma tik­rai la­bai daug at­ve­jų, ta­čiau ir li­gos simp­to­mai tik­rai leng­ves­ni, o ser­ga jau­nes­ni žmo­nės. Jei anks­čiau sir­go daug sen­jo­rų, tai da­bar už­si­kre­čia pa­gal am­žių jų vai­kai ir anū­kai“, – pa­ste­bi gy­dy­to­ja E.Ma­chan­ko­vie­nė.

Aly­taus po­li­kli­ni­kos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ja taip pat in­for­muo­ja, kad dėl pa­cien­tų gau­sos yra pail­gin­tas bū­ti­no­sios pa­gal­bos ka­bi­ne­to Aly­taus po­li­kli­ni­ko­je dar­bo lai­kas. Jis dir­ba dar­bo die­no­mis iki 21 va­lan­dos, o šeš­ta­die­niais – iki 18 va­lan­dos. „Taip, tik­rai, dėl gau­sy­bės ser­gan­čių­jų ga­li bū­ti su­dė­tin­ga pri­sis­kam­bin­ti Aly­taus po­li­kli­ni­kos te­le­fo­nu, ta­čiau pri­me­nu, kad bū­ti­no­sios pa­gal­bos ga­li­ma at­vyk­ti be re­gist­ra­ci­jos. Ne­pri­ima­mi karš­čiuo­jan­tys pa­cien­tai, nes jie tu­ri kreip­tis į sa­vo gy­dy­to­ją te­le­fo­nu ir pa­si­da­ry­ti tes­tą“, – pri­me­na E.Ma­chan­ko­vie­nė.

Ge­ro­ji ži­nia ta, kad, va­kar die­nos duo­me­ni­mis, Aly­taus po­li­kli­ni­ko­je dir­ban­tys me­di­kai – svei­ki. Pra­ėju­sią sa­vai­tę iš jų sir­go pen­ki, šią sa­vai­tę dar ma­žiau. „Dir­ba­me sun­kiai, da­ro­me vis­ką, kad pa­cien­tams bū­tų su­teik­ta pa­gal­ba, o be­si­krei­pian­čių aly­tiš­kių pra­šo­me kan­try­bės“, – sa­ko pa­va­duo­to­ja.

Rekomenduojami video