Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ją pa­lie­ka dar­buo­to­jai

Šian­dien, ba­lan­džio 25-ąją, vyks pir­mas šios ka­den­ci­jos Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos po­sė­dis, ku­ria­me pri­sieks iš­rink­ta me­rė, De­mok­ra­tų są­jun­gos „Var­dan Lie­tu­vos“ at­sto­vė Ra­sa Vit­kaus­kie­nė ir ta­ry­bos na­riai. Pa­si­kei­tus ra­jo­no val­džiai, sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ją pa­lie­ka dar­buo­to­jai.

La­biau­siai nu­ken­tės Tur­to val­dy­mo sky­rius

Pra­ėju­sią sa­vai­tę vie­nas dar­buo­to­jas pa­li­ko Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Ko­mu­ni­ka­ci­jos sky­rių.

Du dar­buo­to­jai – vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas ir vy­riau­sia­sis in­ži­nie­rius – pa­lie­ka Tur­to val­dy­mo sky­rių. Jie iš­ei­na į už­tar­nau­tą po­il­sį ar­ba dar­bo at­si­sa­ko, li­kus trum­pam lai­kui iki pen­si­nio am­žiaus.

Šio sky­riaus ve­dė­jos pa­rei­gų at­si­sa­ko ir Jo­li­ta Gru­zins­kie­nė. Ji sky­riui va­do­va­vo tik po ke­lias va­lan­das dar­bo die­no­mis. J.Gru­zins­kie­nė ei­na Aly­taus grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos sto­ties di­rek­to­rės pa­rei­gas. Šios sto­ties sa­vi­nin­ko tei­ses ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė yra per­da­vu­si Svei­ka­tos ap­sau­gos mi­nis­te­ri­jai, nuo lie­pos grei­to­sios me­di­ci­nos pagalbos pa­slau­gos yra cen­tra­li­zuo­ja­mos vi­so­je Lie­tu­vo­je, tad po­ky­čiai lau­kia ir Aly­taus grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos sto­ty­je.

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Tur­to val­dy­mo sky­rius nu­ken­tės la­biau­siai. Ja­me iš še­šių spe­cia­lis­tų lie­ka trys ir dar be ve­dė­jo.

Dėl ko­kių prie­žas­čių J.Gru­zins­kie­nė pa­lie­ka šio sky­riaus ve­dė­jos pa­rei­gas, su­ži­no­ti ne­pa­vy­ko, ji į te­le­fo­no skam­bu­čius ne­at­sa­kė.

„Vie­nas eta­pas bai­gia­si, ki­tas pra­si­de­da“

Tei­sės ir vi­daus ad­mi­nist­ra­vi­mo sky­rius taip pat lie­ka be ve­dė­jo. Pas­ta­rų­jų pa­rei­gų nuo šian­dien, ba­lan­džio 25-osios, ne­be­užims il­ga­me­tė ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės tei­si­nin­kė Eri­ni­ja Pe­red­ni­kai­tė. Taip pat iš šio sky­riaus trau­kia­si ir vie­nas vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas.

E.Pe­red­ni­kai­tės pa­si­tei­ra­vus, ar dar­buo­to­jai sa­vi­val­dy­bę pa­lie­ka pa­si­kei­tus ra­jo­no val­džiai, ji sa­kė su tuo ne­la­bai no­rin­ti sie­ti: „Žmo­nės pri­ėmė sau pa­lan­kius spren­di­mus. Kiek­vie­no tei­sė ap­si­spręs­ti.“

Jau bu­vu­si ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Tei­sės ir vi­daus sky­riaus ve­dė­ja tvir­ti­no, kad nuo šian­dien, ba­lan­džio 25-osios, tar­ny­bi­nio kai­tu­mo bū­du pra­de­da dirb­ti vie­no­je vals­ty­bės ins­ti­tu­ci­jo­je, ku­rios būs­ti­nė yra Vil­niu­je, o jos dar­bo vie­ta bus Aly­tu­je. Ta­čiau E.Pe­red­ni­kai­tė ne­pa­no­ro at­skleis­ti sa­vo nau­jos dar­bo­vie­tės, tik pa­reiš­kė, kad jos pa­rei­gos bus tei­si­nio po­bū­džio. O į klau­si­mą, ko­dėl iš­ei­na iš ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos, at­sa­kė: „Vie­nas eta­pas bai­gia­si, ki­tas pra­si­de­da.“

„Apie dar­buo­to­jų at­lei­di­mą net ne­su už­si­mi­nu­si“

Iš­rink­ta ra­jo­no me­rė R.Vit­kaus­kie­nė, su­ži­no­ju­si apie dar­buo­to­jų iš­ėji­mą iš sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos, tvir­ti­no, jog tai ją nu­ste­bi­no: „Apie dar­buo­to­jų at­lei­di­mą net ne­su už­si­mi­nu­si. At­virkš­čiai, esu sa­kiu­si, kad kom­pe­ten­tin­gi dar­buo­to­jai yra rei­ka­lin­gi ir jų trūks­ta. Gal­būt kai kas iš iš­ei­nan­čių­jų jau­čia­si, jog ne­ga­lės dirb­ti dėl trūks­ta­mų kom­pe­ten­ci­jų.“

Rekomenduojami video