Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Aly­taus te­at­ras: vy­riau­sia­jam bu­hal­te­riui – pra­di­nis įta­ri­mas dėl di­de­lės ver­tės sve­ti­mo tur­to pa­si­sa­vi­ni­mo

Šią sa­vai­tę Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bei pa­val­džio­je biu­dže­ti­nė­je įstai­go­je te­at­re baig­tos Kul­tū­ros pro­gra­mos lė­šų au­di­to procedūros ir iš­va­dos pa­teik­tos sa­vi­val­dy­bės va­do­vams. Kon­sta­tuo­ta, kad dėl te­at­ro vy­riau­sio­jo bu­hal­te­rio at­lik­tų fi­nan­si­nių veiks­mų iš šios įstai­gos ne į pa­slau­gų tei­kė­jų, o į jo ir ar­ti­mų as­me­nų są­skai­tas ga­li­mai iš­pluk­dy­ta per 50 tūkst. eu­rų. Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­lie­ka­ma­me iki­teis­mi­nia­me ty­ri­me, ku­rį or­ga­ni­zuo­ja ir kon­tro­liuo­ja jau Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ra, te­at­ro vy­riau­sia­jam bu­hal­te­riui pa­reikš­tas pra­di­nis įta­ri­mas dėl di­de­lės ver­tės sve­ti­mo tur­to pa­si­sa­vi­ni­mo.

Pi­ni­gai ne pa­slau­gų tei­kė­jams ke­lia­vo nuo 2019-ųjų ru­dens

Aly­taus miesto te­at­ro di­rek­to­rė Ine­sa Pil­ve­ly­tė dėl šio­je įstai­go­je pa­ste­bė­tos ga­li­mai vyk­dy­tos fi­nan­si­nio po­bū­džio nu­si­kals­ta­mos vei­kos į Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ros Aly­taus apy­lin­kės pro­ku­ra­tū­rą krei­pė­si sau­sio 5-ąją. Nuo pa­rei­gų tuoj pat bu­vo nu­ša­lin­tas šios įstai­gos vy­riau­sia­sis bu­hal­te­ris.

Sau­sio 6-ąją Aly­taus apy­lin­kės pro­ku­ra­tū­ra pra­dė­jo iki­teis­mi­nį ty­ri­mą pa­gal du Bau­džia­mo­jo ko­dek­so straips­nius: dėl ap­gau­lin­go bu­hal­te­ri­nės ap­skai­tos tvar­ky­mo ir di­de­lės ver­tės sve­ti­mo tur­to – pi­ni­gi­nių lė­šų pa­si­sa­vi­ni­mo, tai vir­ši­ja 250 MGL ar­ba dau­giau kaip 12 tūkst. 500 eu­rų. Įta­ria­ma, kad to­kios vei­kos vyk­dy­tos te­at­re. Pa­gal pir­mą­jį straips­nį tai pa­da­riu­siam as­me­niui gre­sia lais­vės at­ėmi­mas iki ket­ve­rių me­tų, pa­gal ant­rą­jį – iki de­šim­ties me­tų.

Iki­teis­mi­nį ty­ri­mą pa­ves­ta at­lik­ti Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sia­jam po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tui.

Mies­to sa­vi­val­dy­bės Kon­tro­lės ir au­di­to tar­ny­ba pla­nuo­tą sa­vi­val­dy­bės Kul­tū­ros pro­gra­mos nau­do­ja­mų lė­šų au­di­tą pra­dė­jo nuo te­at­ro. Pa­si­tel­kiant sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Cen­tra­li­zuo­to vi­daus au­di­to sky­riaus spe­cia­lis­tus bu­vo su­da­ry­ta au­di­to gru­pė.

Šios sa­vai­tės pa­bai­go­je au­di­to iš­va­dos bu­vo pa­teik­tos sa­vi­val­dy­bės va­do­vams.

Kaip sa­kė mies­to me­ras Ne­ri­jus Ce­siu­lis, iš pa­teik­tų au­di­to iš­va­dų ma­ty­ti, kad dėl te­at­ro vy­riau­sio­jo bu­hal­te­rio at­lik­tų fi­nan­si­nių pa­ve­di­mų ne į pa­slau­gų tei­kė­jų, o į jo ir ar­ti­mų as­me­nų są­skai­tas nuo 2019-ųjų ru­dens iki pra­ėju­sių me­tų gruo­džio vi­du­rio ga­li­mai per­ves­ta per 50 tūkst. eu­rų.

Au­di­to­riai sa­vi­val­dy­bei re­ko­men­duo­ja įpa­rei­go­ti te­at­ro di­rek­to­rę kreip­tis į teis­mą dėl ža­los iš­eiš­ko­ji­mo iš vy­riau­sio­jo bu­hal­te­rio. „Su­tin­ku su au­di­to iš­va­do­mis ir įpa­rei­go­siu te­at­ro di­rek­to­rę teik­ti ci­vi­li­nį ieš­ki­nį te­ismui dėl pi­ni­gų su­sig­rą­ži­ni­mo“, – tvir­ti­no me­ras.

Šią sa­vai­tę iki­teis­mi­nio ty­ri­mo or­ga­ni­za­vi­mą ir kon­tro­lia­vi­mą pe­rė­mė Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ra

Tik pra­dė­jus iki­teis­mi­nį ty­ri­mą dėl mi­nė­tų ga­li­mų nu­si­kals­ta­mų vei­kų te­at­re, jį ėmė or­ga­ni­zuo­ti ir kon­tro­liuo­ti Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ros Aly­taus apy­lin­kės pro­ku­ra­tū­ra. Ta­čiau iš kar­to bu­vo prog­no­zuo­ja­ma, kad pa­gal pro­ku­ra­tū­ros kom­pe­ten­ci­jų pa­si­skirs­ty­mo vi­di­nius nuo­sta­tus šio iki­teis­mi­nio ty­ri­mo or­ga­ni­za­vi­mą ir kon­tro­lę ga­li per­im­ti pa­ti Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ra. Šią sa­vai­tę taip ir at­si­ti­ko.

Kaip tei­gė iki­teis­mi­nį ty­ri­mą or­ga­ni­zuo­jan­tis ir kon­tro­liuo­jan­tis Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ros 2-ojo bau­džia­mo­jo per­se­kio­ji­mo sky­riaus pro­ku­ro­ras Jau­nu­tis Vai­lio­nis, te­at­ro vy­riau­sia­jam bu­hal­te­riui jau pa­reikš­tas pra­di­nis įta­ri­mas dėl di­de­lės ver­tės sve­ti­mo tur­to pa­si­sa­vi­ni­mo, tai pri­pa­žįs­ta ir šis te­at­ro dar­buo­to­jas, pi­ni­gus per­si­ve­dęs į sa­vo ir ar­ti­mo žmo­gaus są­skai­tas. Te­at­ro vy­riau­sio­jo bu­hal­te­rio są­skai­toms pa­gal Bau­džia­mo­jo pro­ce­so ko­dek­są tai­ky­tas lai­ki­nas nuo­sa­vy­bės tei­sių ap­ri­bo­ji­mas.

Iki­teis­mi­nia­me ty­ri­me šiuo me­tu lau­kia­ma sa­vi­val­dy­bės at­lik­to au­di­to šio­je biu­dže­ti­nė­je įstai­go­je iš­va­dų, pa­gal ku­rias­ bus spren­džia­ma dėl to­les­nės ty­ri­mo ei­gos.

Nuo pa­rei­gų nu­ša­lin­tas te­at­ro vy­riau­sia­sis bu­hal­te­ris jau yra pa­ra­šęs pa­reiš­ki­mą at­leis­ti iš pa­rei­gų.

Rekomenduojami video