Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Merginų kelionė baigėsi šiurpia avarija

Šeštadienį avarijoje sužalotos trys svetimu automobiliu besivažinėjusios merginos. Dvi iš jų – nepilnametės.

Po avarijos Biržų rajone, Medeikių kaimo pakraštyje, trys jaunos merginos atsidūrė Panevėžio respublikinėje ligoninėje. Už dviejų iš jų gyvybę kaunasi Reanimacijos skyriaus medikai. Viena keleivė gydoma Vaikų ortopediniame traumatologiniame skyriuje.

Išvydo sudužusį automobilį ir kruvinas merginas su telefonais

Nežinia, ar šeštadienio vakarą, apie 21.30 val., įvykusios avarijos pasekmės nebūtų tragiškos, jeigu ne pro šalį važiavusių žmonių pagalba.

Artimųjų kapų lankyti į Peleniškius vykusi medeikiškių pora važiavo žvyruotu keliu, kuriuo ką tik buvo praskriejusi avariją patyrusi mašina „VW Passat“.

Pasak Medeikių kaimo žmonių, į Peleniškių kaimą vedančiame kelyje automobiliai važinėja nedažnai. Tai, kad avariją patyrusias merginas pamatė pravažiuojantys žmonės ir iškvietė pagalbą, galima vadinti tikra laime.

Pasakojama, kad liudininkai pamatė į didžiulį pastatą įsirėžusį automobilį „VW Passat“.

Dvi stovėjusios merginos (ar viena iš jų) laikė mobiliuosius telefonus – atrodė, kad jos lyg ir kažką fotografuotų ar bandytų skambinti.

Iš mašinos išlipę ir prie merginų priėję žmonės pamatė kruvinus jų veidus. Ant žemės gulėjusi trečioji mergaitė kartojusi žodį: „Padėkit“.

Pasak įvykio liudininkų, stovėjusios merginos prašiusios niekam neskambinti – esą susitvarkysiančios pačios.

Į jų kalbas žmonės nekreipė dėmesio – anot jų, matė kone merdėjančią mergaitę ir sužalotas bendrakeleives. Medeikiškiai iškvietė pagalbą.

Pasak įvykio vietoje buvusių žmonių, viena iš stovėjusių merginų staiga ėmė bėgti.

Jų manymu, tai buvusi vairuotoja. Gali būti, kad ji, ištikta šoko, nebesuvokė, ką daro. Pasak medeikiškių, parkritusią merginą radę policijos pareigūnai.

Pagalbą teikė trys medikų brigados

edakcijos žiniomis, į Medeikius šeštadienio vakarą važiavo dvi Biržų greitosios medicinos pagalbos brigados.

Į Biržų ligoninę iš Panevėžio atvyko iškviestas reanimobilis. Juo išgabenta viena galvos ir kitas traumas patyrusių merginų.

Kitas avarijos dalyves į respublikinę ligoninę vežė biržiečių medikų ekipažai.

Visų merginų sužalojimai buvo daugybiniai ir sunkūs – galvų traumos, galūnių lūžiai ir kt.

Redakcijos žiniomis, viena iš itin sunkios būklės septyniolikmečių, sėdėjusių automobilio gale, vakar buvo ruošiama gabenti į Vilnių. Jai pagalbą teiks sostinės reanimatologai.

Tą patvirtino ir sužalotosios artimieji.

Už mergaitę sekmadienį melstasi bažnyčioje, kurioje sužeistoji gieda kartu su vienos Biržų mokyklos giesmininkais.

Pasak artimųjų, septyniolikmetė šeštadienį buvo nuvykusi į Peleniškių kaimą pas pusbrolį, kurio namuose vykusi repeticija prieš sekmadienio giedojimą bažnyčioje. Mergaitę pasivažinėti esą pakvietusi draugė, kuri ir vairavo avariją patyrusį automobilį.

Dėl sunkiai sužalotos dukters nelaimę išgyvenanti šeima prieš kelerius metus patyrė skaudžią netektį. Žuvo ūkininko visureigį vairavęs keturiolikmetis jų sūnus.

Neturėjo teisės vairuoti

Panevėžio apskrities VPK duomenimis, automobilio žvyruotame kelyje nesuvaldė 2002 metais gimusi ir jau pilnametystės sulaukusi mergina. Kartu su ja važiavusios keleivės – metais jaunesnės nepilnametės. Abi jos gyvena skirtinguose kaimuose, viena iš jų – globojama. Pirminiais duomenimis, visos merginos buvo blaivios. Pagervės kaime gyvenanti vairuotoja teisės vairuoti neturėjo. Automobilis – ne jos, o tame pačiame kaime gyvenančio vyro.

Kokiu būdu mašina atsidūrė teisės vairuoti neturinčios merginos rankose, tiria policija.

Automobilis važiavo iš Peleniškių kaimo žvyruotu keliu. Nesuvaldyta mašina kelis šimtus metrų nuskriejo per javų lauką ir rėžėsi į pastatą.

Alfreda Gudienė

Rekomenduojami video