Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Nuo pa­rei­gų nu­ša­lin­tam sa­vi­val­dy­bės ar­chi­tek­tui teis­mas sky­rė 10 tūkst. eu­rų bau­dą

Va­sa­rio 3-iąją Aly­taus apy­lin­kės teis­mo Drus­ki­nin­kų rū­mai pri­ėmė nuosp­ren­dį bau­džia­mo­jo­je by­lo­je, ku­rio­je dėl pik­tnau­džia­vi­mo tar­ny­ba ir do­ku­men­tų klas­to­ji­mo nuteistas nuo pa­rei­gų nu­ša­lin­tas Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės administracijos Ar­chi­tek­tū­ros, ur­ba­nis­ti­kos ir že­mė­tvarkos sky­riaus ve­dė­jo pa­va­duo­to­jas, sa­vi­val­dy­bės vy­riau­sia­sis ar­chi­tek­tas Min­dau­gas Ma­ta­žins­kas. Už šias vei­kas jam skir­ta 200 mi­ni­ma­lių gy­ve­ni­mo ly­gių dy­džio ar­ba 10 tūkst. eu­rų bau­da. M.Ma­ta­žins­kas vie­ti­nio teis­mo nuosp­ren­dį ke­ti­na skųs­ti Kau­no apy­gar­dos teis­mui.

Į pro­ku­ra­tū­rą krei­pė­si sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja

2020 me­tų rug­sė­jo pra­džio­je į Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­rą krei­pė­si Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja dėl ga­li­mo do­ku­men­tų klas­to­ji­mo.

Įtar­ta, kad pa­tal­pų, esan­čių Pra­mo­nės ra­jo­ne, kur pla­nuo­ta kur­ti mi­ne­ra­li­nių uo­lie­nų per­dir­bi­mo ga­myk­lą, vie­nos įmo­nės pra­šy­mu ati­da­li­ji­mo sche­mą pa­ren­gęs aly­tiš­kis ar­chi­tek­tas to ne­da­rė, o sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Ar­chi­tek­tū­ros, ur­ba­nis­ti­kos ir že­mė­tvarkos sky­riaus ve­dė­jo pa­va­duo­to­jas, sa­vi­val­dy­bės vy­riau­sia­sis ar­chi­tek­tas M.Ma­ta­žins­kas pa­žy­mą dėl ga­li­my­bės nau­do­ti pa­tal­pas pa­gal pa­skir­tį iš­da­vė va­do­vau­da­ma­sis ga­li­mai su­klas­to­ta sche­ma.

2020-ųjų spa­lio vi­du­ry­je Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Kri­mi­na­li­nės po­li­ci­jos ir Eko­no­mi­nių nu­si­kal­ti­mų ty­ri­mo sky­riaus pa­rei­gū­nai at­li­ko kra­tas M.Ma­ta­žins­ko dar­bo ka­bi­ne­te ir na­muo­se. Tai bu­vo su­si­ję su po­li­ci­jos at­lie­ka­mu iki­teis­mi­niu ty­ri­mu, ku­rį kon­tro­lia­vo Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ros Aly­taus apy­lin­kės pro­ku­ra­tū­ra.

2021-ųjų sau­sio pa­bai­go­je mies­to sa­vi­val­dy­bės vy­riau­sia­jam ar­chi­tek­tui pa­reikš­ti įta­ri­mai dėl pik­tnau­džia­vi­mo tar­ny­ba ir do­ku­men­tų klas­to­ji­mo, jam pri­tai­ky­ta kar­do­mo­ji prie­mo­nė – ra­šy­ti­nis pa­si­ža­dė­ji­mas ne­iš­vyk­ti.

M.Ma­ta­žins­kui pa­reiš­kus mi­nė­tus įta­ri­mus, 2021-ųjų sau­sio pa­bai­go­je jis Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos va­do­vų bu­vo nu­ša­lin­tas nuo Ar­chi­tek­tū­ros, ur­ba­nis­ti­kos ir že­mė­tvarkos sky­riaus ve­dė­jo pa­va­duo­to­jo bei sa­vi­val­dy­bės vy­riau­sio­jo ar­chi­tek­to pa­rei­gų iki bau­džia­mo­jo pro­ce­so pa­bai­gos. Tai pa­da­ry­ta va­do­vau­jan­tis Vals­ty­bės tar­ny­bos įsta­ty­mu, nes pa­reikš­ti įta­ri­mai ne­su­de­ri­na­mi su vals­ty­bės tar­ny­ba.

Bau­dą tu­ri su­mo­kė­ti per aš­tuo­nis mė­ne­sius nuo nuosp­ren­džio įsi­tei­sė­ji­mo

Va­sa­rio 3-iąją Aly­taus apy­lin­kės teis­mo Drus­ki­nin­kų rū­mai pa­skel­bė nuosp­ren­dį bau­džia­mo­jo­je by­lo­je, ku­rio­je dėl pik­tnau­džia­vi­mo tar­ny­ba ir do­ku­men­tų klas­to­ji­mo nuteis­tas nuo pa­rei­gų nu­ša­lin­tas Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės vy­riau­sia­sis ar­chi­tek­tas. Jis šiuo me­tu vyk­do in­di­vi­du­a­lią veik­lą.

Teis­mui pa­ka­ko duo­me­nų įro­dy­ti, kad M.Ma­ta­žins­kas su­klas­to­jo do­ku­men­tus, juo­se įtvir­tin­da­mas tik­ro­vės ne­ati­tin­kan­čią in­for­ma­ci­ją, ir sa­vo tu­ri­mus įga­lio­ji­mus pa­nau­do­jo prie­šin­gais vals­ty­bės tar­ny­bai in­te­re­sais. Taip dis­kre­di­tuo­tas vals­ty­bės tar­nau­to­jo ir ins­ti­tu­ci­jos – Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos au­to­ri­te­tas ir pres­ti­žas.

Už pa­da­ry­tas vei­kas M.Ma­ta­žins­kui teismas sky­rė baus­mę – 200 mi­ni­ma­lių gy­ve­ni­mo ly­gių ar­ba 10 tūkst. eu­rų bau­dą.

Ji į Vals­ty­bi­nės mo­kes­čių ins­pek­ci­jos są­skai­tą tu­ri bū­ti su­mo­kė­ta per aš­tuo­nis mė­ne­sius nuo nuosp­ren­džio įsi­tei­sė­ji­mo. Nuo pa­rei­gų nu­ša­lin­tam mies­to sa­vi­val­dy­bės vy­riau­sia­jam ar­chi­tek­tui kar­do­mo­ji prie­mo­nė – ra­šy­ti­nis pa­si­ža­dė­ji­mas ne­iš­vyk­ti bus pa­nai­kin­ta, taip pat įsi­tei­sė­jus nuosp­ren­džiui.

Pas­ta­ra­sis per 20 die­nų nuo jo pa­skel­bi­mo die­nos ga­li bū­ti skun­džia­mas Kau­no apy­gar­dos teis­mui.

M.Ma­ta­žins­kas sa­kė nuosp­ren­dį be abe­jo­nių ke­ti­nan­tis skųs­ti.

Rekomenduojami video