Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Partijų reitingai: „valstiečiai“ vėl antroje vietoje

  Naujausios visuomenės apklausos rodo, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) reitingų lentelėje grįžo į antrąją vietą. Naujienų portalo DELFI užsakymu visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ sausio 20-28 dienomis atliktų apklausų duomenimis, valdančiųjų „valstiečių“ reitingas lapkritį buvo 7,5 proc., o sausį – 9,8 procento. Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) tuo metu atsidūrė trečioje vietoje. LSDP reitingas lapkritį buvo 8 proc., o sausį – 7,7 procentai.

Pirmoje reitingų lentelės vietoje išlieka opozicinė Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), už juos lapkritį būtų balsavę 19,1 proc., o sausį – 18,1 proc. respondentų.

Ketvirta liko Darbo partija, už kurią sausį būtų balsavę 6,7 proc., o lapkritį – 7,2 proc. apklaustųjų. Į Seimą taip pat būtų patekęs Liberalų sąjūdis, už kurį sausį būtų balsavę 6,2 proc., o lapkritį – 6,6 proc. respondentų.

Kaip skelbia portalas DELFI, 5 proc. patekimo į Seimą barjero būtų nepraėjusi Laisvės partija, už kurią sausį būtų balsavę 3,9 proc., o lapkritį – 3,4 proc. respondentų. Už partiją Tvarka ir teisingumas sausį būtų balsavę 3,3 proc., o lapkritį – 3,1 proc. apklaustųjų. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) reitingas sausį buvo 3 proc., lapkritį – 3,3 procento. Už Lietuvos centro partiją „Gerovės Lietuva“ ir Lietuvos laisvės sąjungą sausį būtų balsavę po 2,5 proc. apklaustųjų. Lapkritį šių partijų palaikymas siekė – atitinkamai 2,7 ir 2,3 procento. Lietuvos socialdemokratų darbo partiją sausį palaikė 2 proc., lapkritį – 1,5 proc. respondentų. Dar 2,2 proc. apklaustųjų sausį būtų balsavę už kitą partiją.

14,8 proc. apklaustųjų sausį būtų nebalsavę Seimo rinkimuose, o 17,3 proc. – nežinojo, už ką balsuotų arba neatsakė.

Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu. Kombinuotas tyrimo metodas: 60 proc. – tiesioginės paklausos būdu face-to-face, 40 proc. – internetu. Tyrimo metu buvo apklausta 1015 respondentų. Tyrimo rezultatų paklaida - 3,1 proc.

Rekomenduojami video