Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Poliklinikoje jaunųjų pacientų laukia ir šeimos gydytoja

Mažųjų pacientų ir paauglių poliklinikoje laukia ne tik vaikų konsultacijos pediatrai, bet ir vaikais bei suaugusiais besirūpinanti jauna šeimos gydytoja.

Kone lygiai prieš metus „Šiaurės rytai“ rašė apie Biržų rajono savivaldybės poliklinikoje dirbančią jauną šeimos gydytoją Gerdą Vaičiulėnienę. Panevėžyje augusi gydytoja po devynerius metus trukusių universitetinių medicinos studijų su šeima gyventi ir dirbti atvyko į Biržus. Poliklinikoje dirbti pradėjusi jauna šeimos gydytoja perėmė užtarnauto poilsio išėjusių patyrusių kolegų gydytojų Jono Jakubonio ir Alekso Ramanausko pacientus. Jaunoji gydytoja negailėjo gerų žodžių pacientams. Tikino, kad grįžusi į darbą po nėštumo ir gimdymo atostogų susidurianti tik su geranoriškais, mielais žmonėmis.

28 metų gydytoja Gerda tada kalbėjo, kad labai nori gydyti ir vaikus, turi tokią teisę, tačiau poliklinikoje tuo metu vaikais rūpinosi konsultacijoje dirbantys pediatrai. Svajonė išsipildė darbo poliklinikoje atsisakius vienai pediatrei.

Dabar gydytoja G. Vaičiulėnienė rūpinasi ne tik suaugusiųjų, bet ir jaunųjų biržiečių sveikata. Juos priima antrajame poliklinikos aukšte esančiame šeimos gydytojos kabinete. Poliklinikos vadovo iniciatyva prie kabineto atsirado jaukus ir spalvingas kampelis mažiesiems pacientams. Čia laukia vaikų taip mėgstami sėdmaišiai, sūpuoklės, kiti žaislai. Jų yra ir gydytojos kabinete.

Jaunųjų pacientų, jų broliukų ar sesučių, tėvelių bei senelių gydytoja sako labai laukianti.

„Kadangi pati auginu metų ir trijų mėnesių dukrelę, tai motinystės patirtis labai praverčia ir darbe“, - šypsosi gydytoja Gerda.

Šiuo metu turimų jaunųjų gydytojos pacientų amžius – nuo pusės metukų iki aštuoniolikos. Gydytojos pacientais galima tapti registruojantis per bendrą poliklinikos arba vaikų konsultacijos registratūrą.

Alfreda Gudienė

Rekomenduojami video