Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Renkami daiktai, žaislai, reikmenys Ukrainos vaikams

Kėdainių lietuvių ir švedų draugija ir žymus Lietuvos visuomenininkas Jonas Ohmanas kviečia kėdainiečius prisidėti prie akcijos MĖLYNA ir GELTONA.

Laukiama naujų arba geros būklės dėvėtų vaikiškų rūbų, batų, reikmenų, žaislų. Ukrainiečiai labai apsidžiaugtų, jei nupirktumėte kūdikių maistelio, vitaminų.

Jei norite prisidėti, kreipkitės tel. 8 683 58525 arba rutasvd@gmail.com.

„Suprantama, organizuojama akcija yra daugiau simbolinė, kėdainiečių renkami daiktai yra dvasinio, moralinio, politinio palaikymo išraiška, bet, žinoma, ir materialinio, − sako Kėdainių lietuvių ir švedų draugijos pirmininkė Rūta Švedienė. − Kai kas gal pasakys, kad anokia čia pagalba, smulkmės. Bet aš manau, kad jei po truputėlį kažkas kažką gero darytų dėl kitų, tai ir susidarytų ne taip ir mažai, o ir vieni kitais labiau pasitikėtume gyvenime, savo širdis sušildytume. Jausti palaikymą, draugystę yra labai svarbu visiems. Galbūt ta maža kėdainiečių pagalba neturės kažkokios didelės ir lemiamos įtakos, bet juk lašas po lašo ir akmenį pratašo. Žmonės dažnai vieni kitus remia ne tik todėl, kad kažko materialaus labai labai reikia, bet ir todėl, kad kitas žmogus justų paramą ir palaikymą. Geri darbai nelabai telpa į pragmatizmo rėmus, o truputį pabūti idealistais, pasitikinčiais kitais yra labai gerai pačiam žmogui, jo dvasiai“.

Bendradarbiauti kviečiantis J. Ohmanas daiktus nuveš į Donbasą ir išdalins vaikams, kurie gyvena arti fronto, kartais prie pat pavojingo kontakto linijos. „Kviečiame padovanoti Ukrainos vaikams, gyvenantiems fronto ruože, rūbelių, žaislų, kitų vaikų reikmenų. Ypač reikia batukų, kūdikių maistelio. Daiktai yra perduodami tiesiai į rankas arba perduodami per itin patikimus partnerius, su kuriais dirbam jau kelis metus karo sąlygomis“, − sakė J. Ohmanas.

Birželį kėdainiečių surinkti daiktai atiteko vaikams Lisičiansko vaikų namuose, Avdejevkoje ir Nižnijos gyvenvietėse prie pat fronto, netoli Severodonecko.

Žinia, J. Ohmanas su savo įkurtos organizacijos VšĮ „Mėlyna ir geltona“ („Blue/Yellow“) bendraminčiais nuo 2014-ųjų nuolat teikia humanitarinę ir karinę pagalbą. Už nuveiktus darbus organizacijos nariai ne kartą buvo apdovanoti.

Lietuva yra viena iš pasaulio šalių, kuri labiausiai ir efektyviausiai remia Ukrainą tiek humanitarine, tiek karine forma. Džiugu, kad ir Kėdainiai neliko nuošaly.

„Esame labai dėkingi žmonėms Kėdainiuose, Panevėžyje, Kaune, Vilniuje, kituose Lietuvos miestuose. Parama turi ne tik tiesioginę, bet ir psichologinę prasmę, kurią vis labiau jaučiame. Ačiū!“, − sakė J. Ohmanas.

Mėlyna ir geltona spalvos dominuoja ne tik Kėdainių ir Švedijos vėliavose, bet ir Ukrainos.Tad tegul gerais darbais mus vienija mėlyna ir geltona!

Kėdainių lietuvių draugija su savo draugais Švedijoje jau ne kartą yra organizavusi labdaros akcijas kėdainiečiams. Štai pernai rudenį gauta kelių tonų labdaros siunta iš Švedijos buvo perduota kėdainiečių Daiktų bankui, kurį kuruoja Moterų krizių centras. Mažesni siuntiniai atiduodami vaikų globos namams ar seniūnijoms.

Rekomenduojami video