Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Septyniose savivaldybėse paskelbta gripo epidemija

Pirmoji mirtis nuo gripo komplikacijų.  Šiauliuose mirusi garbaus amžiaus moteris sirgo lėtinėmis ligomis, nuo gripo nebuvo skiepyta, spėjama, kad užsikrėtė nuo šeimos narių. Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sparčiai auga visoje šalyje. Epidemiją paskelbė jau septynios savivaldybės.

Šiauliuose mirusi senolė – pirmoji gripo auka šį sezoną. Praėjusį sezoną gripas nusinešė 14 gyvybių.

Šiaulių ligoninėje šiuo metu gydomi šeši asmenys, sergantys gripu. Iš viso į šalies ligonines dėl gripo paguldyta beveik 200 asmenų.

Sveikatos specialistų teigimu, šiemet siaučia gerokai pavojingesnis gripo virusas, nei pernai.

„Šį sezoną jau visiškai kitas gripo virusas cirkuliuoja. Jis  A tipo,  kuris yra būtent yra pavojingas savo komplikacijomis, sunkumu ir sukelia didesnę mirties riziką. A tipo virusui būdingas didesnis antigeninių pokyčių polinkis, negu B tipo virusui“, – pasakoja Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistė Asta Skrickienė.

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sparčiai auga visoje Lietuvoje. Daugiausiai sergančiųjų yra Panevėžio mieste. Epidemijos apimtose teritorijose raginama laikytis griežtų rekomendacijų.

Gripo epidemija skelbiama, kai savivaldybėje iš dešimties tūkstančių gyventojų serga 100, o trečdalį atvejų sudaro gripas. Šiuo metu mažiausiai sergančiųjų yra Šiaulių apskrityje. Tačiau neabejojama, kad sergamumas dar augs.

Rekomenduojami video