Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Į Lietuvos upes bus paleista 8 tūkst. upėtakių

Žuvininkystės tarnybos Žuvivaisos skyriaus specialistai vykdo margųjų upėtakių šiųmetukų  įveisimo į valstybinės reikšmės vandens telkinius darbus. Trakų Vokės poskyryje išauginti margieji upėtakiai dar šią savaitę bus paleisti į Strėvos, Lapainios, Verknės ir Vokės upes Kaišiadorių, Prienų bei Trakų rajonuose.

Iš viso planuojama išleisti 8 tūkstančius margųjų upėtakių šiųmetukų. Žuvys sveikos, maitintos kokybiškais kombinuotais pašarais, užaugintos uždarojoje akvakultūros sistemoje.

Artimiausiu metu planuojama vykdyti žuvų, auginamų gruntiniuose tvenkiniuose, išgaudymo ir perkėlimo į žiemojimo tvenkinius darbus.

Žuvivaisos skyriaus specialistai vykdo specialiąsias žvejybas pagal Valstybinę aplinkos monitoringo 2016 metų programą. Šalies upėse, ežeruose gaudomos karpinės ir plėšriosios žuvys bei pristatomos į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratoriją tolesniems tyrimams. Tyrimų tikslas nustatyti, ar gyvsidabris ir jo junginiai neviršija leistinos koncentracijos. Tiriamos ir pavojingos žuvų ligos: hematopoetinė nekrozė, virusinė hemoraginė septicemija, Koi herpes viruso infekcija ir infekcinė lašišų anemija.

Rekomenduojami video