Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šalies ekonomikai gerinti būtinas sklandus socialinis dialogas

Bet kurios šalies ekonomikoje žmonės yra esminis sėkmingos ekonominės veiklos veiksnys, tad, skatindami atkreipti dėmesį į žmogiškojo kapitalo svarbą, Lietuvos žemės ūkio rūmai organizuoja konferencijas tema „Darbo teisės naujovės: ką būtina žinoti kiekvienam“.

Pagrindinis jų tikslas – darbdavius, profesinių sąjungų, vietos valdžios institucijų atstovus ir sprendimų priėmėjus supažindinti su darbo teisės naujovėmis, stiprinti profesinių sąjungų atstovavimą bei paskatinti darbdavius ir darbuotojus didesnį dėmesį skirti tarpusavio dialogui, kad įmonėje ar kooperatyve būtų pasiektas abiem pusėms priimtinas rezultatas.

„Socialinis dialogas – itin svarbus demokratinėje valstybėje, nes sėkmingas ir sklandus bendradarbiavimas tarp darbuotojo ir darbdavio parodo visuomenės brandą. Praktika rodo, kad dauguma kasdienių klausimų išnyktų juos iš anksto aptarus kolektyvinėje sutartyje, todėl viešais mokymais skatiname ne tik lanksčiau derinti mūsų šalies darbuotojų ir darbdavių interesus, tačiau ir užmegzti sėkmingą dialogą tarp Europos Sąjungos (ES) institucijų, Vyriausybės organizacijų bei socialinių partnerių, kad būtų prisiimta bendra atsakomybė už visuomenės gerovę. Tikimės, kad įgyvendinus šį projektą, šalyje socialinis dialogas vyks sklandžiau, o mūsų geroji patirtis bus naudinga kitoms ES šalims“, – teigia Lietuvos žemės ūkio rūmų l. e. p. pirmininkas Sigitas Dimaitis.

Konferencijas, kurių metu norinčius konsultuos Lietuvos žemės ūkio rūmų teisininkai, planuojama surengti 10-yje šalies apskričių: Klaipėdos, Telšių, Tauragės, Šiaulių, Marijampolės, Kauno, Alytaus, Panevėžio, Utenos ir Vilniaus – prognozuojama, kad konferencijose dalyvaus apie 800 dalyvių.

Projektą „Profesinių sąjungų ir darbdavių bendradarbiavimo modelis vystant socialinį dialogą“, kartu su LR valstybine darbo inspekcija, įgyvendina 4 socialiniai partneriai: Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos darbdavių konfederacija ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmai. Projektas finansuojamas iš Europos socialinio fondo, o jam įgyvendinti skirta daugiau nei 1,7 mln. Eur. Įgyvendinimo pabaiga – 2020 m. spalio 9 d.

Daugiau informacijos rasite  www.vdi.lt

logo

Rekomenduojami video