Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Biržietė veržiasi į Lietuvos vizažisčių elitą

Vos prieš metus makiažo paslapčių pradėjusi mokytis biržietė Vykinta Zamauskaitė netruko tapti geidžiama specialiste Biržuose ir aplinkiniuose miestuose. O praėjusią savaitę ji buvo pakviesta daryti makiažą Panevėžyje koncertavusios populiarios atlikėjos Jazzu komandai.

Sėkmė – ilgamečio darbo rezultatas

Atrodo, kad biržietei sėkmė nukrito tiesiai iš dangaus. Išpopuliarėti per tokį trumpą laiką didelės konkurencijos grožio sektoriuje nėra lengva. Tačiau, kaip sako Vykinta, nors viskas rutuliojasi žaibo greičiu, tačiau tam yra priežastis – tvirtas atspirties taškas ir patirtis.

„Šešerius metus dirbu kompanijoje, gaminančioje grožio priemones. Darbas grožio industrijoje daug ko išmokė. Juk vyksta nuolatinis bendravimas su klientėmis, jų poreikių supratimas. Taip pat atsirado suvokimas apie marketingą, prekės ar paslaugos pateikimo svarbą. Tiesą pasakius, į makiažo sritį mane būtent pastūmėjo kompanijos vadovybė, pasiūliusi klientėms rengti bazines grožio pamokėles – kaip tinkamai išsirinkti kosmetiką, pasidažyti. Sutikau, pradėjau gilintis, mokytis. Tai buvo tarsi hobis, kuris man labai patiko ir įtraukė“, - pasakojo netrukus trisdešimtmetį švęsianti Vykinta.

Anot jos, mokytis teko ir tebetenka daug, nes norint koja kojon žengti su naujausiomis tendencijomis būtina į save investuoti.

„Kiek leido galimybės, stengiausi važinėti į kursus, taip pat į privačias pamokas pas makiažo profesionalus. Visa tai kainuoja nemažus pinigus. Geresni kursai kainuoja 300 eurų, ir tai nėra riba. Nelygu, pas kokio lygio profesionalą nori stažuotis. Kol kas apie uždarbį negalvoju ir toliau didžiausią dėmesį ketinu skirti kvalifikacijos kėlimui. Viena pirmųjų, jei ne vienintelė, Biržuose pradėjau daryti ilgalaikio odos tonavimo procedūrą „BB Glow“, kuri jau turi pripažinimą pasaulyje ir sparčiai populiarėja Lietuvoje“, - sakė biržietė vizažistė.

Tapti žinomai padėjo socialinės medijos

Vykinta prisipažįsta, kad pati nesitikėjo tokios greitos sėkmės, ir mano, kad vienas iš raktų į greitą išpopuliarėjimą buvo socialinės medijos.

„Sėkme tikėjau, nes tam skyriau daug laiko ir jėgų. Tačiau tenka pripažinti, kad viskas atėjo greičiau, nei galvojau. Manau, labai padėjo tai, kad savo socialinio tinklo paskyroje pradėjau dalytis kai kurių moterų ir merginų nuotraukomis su mano atliktu makiažu. Tai man labai padėjo. Dėkoju joms, kad sutiko nuotraukas viešinti. Taip pat žinau, kad geru žodžiu mane paminėjo ir daugelis klienčių, kurios nenorėjo viešumos, kas yra savaime suprantama. Ačiū joms visoms“, - ne tik Biržų, bet ir aplinkinių miestų moterims padėkos žodžius žėrė Vykinta.

Kursai ir užmegztos pažintys sostinėje bei matomumas socialinėje erdvėje Vykintai padėjo ne tik greitai išplėsti klienčių ratą, bet ir patraukti su šalies garsenybėmis dirbančių žmonių dėmesį. Biržietė buvo pakviesta grimuoti praėjusį savaitgalį Panevėžyje koncertavusios atlikėjos Jazzu komandą.

„Kvietimas vykti padėti grimuoti Jazzu kūrybinę komandą buvo netikėtas ir malonus. Be abejo, išsyk sutikau – juk tai neeilinė patirtis. Dirbau ne viena, bet visoms suktis teko kaip vijurkams.

Nors į vietą atvykome gerokai anksčiau, tačiau darbas prasidėjo iki renginio pradžios likus visai nedaug laiko. Scenai teko paruošti muzikantus, pritariančiuosius vokalistus. Pačiai Jazzu makiažą darė iš Vilniaus atvykusi specialistė. Darbas buvo labai intensyvus, bet tikrai įdomus“, - pasakojo Vykinta.

Makiažas – bet kokiai progai

Vizažistė džiaugiasi stiprėjančia tendencija, kad moterys Biržuose makiažą vis dažniau darosi ne tik didžiųjų švenčių proga.

„Galiu pažymėti, kad makiažą moterys darosi ne tik per reikšmingiausias šventes – vestuves, Naujuosius metus ar jubiliejus. Moterys pasigražinti nori ir eidamos į spektaklį, vykdamos į koncertą, parodos atidarymą ar šiaip į svečius. Juk atrodyti dailiau didelės progos nereikia. Žinoma, galima pasidažyti ir namie, bet, norint ko nors šiek tiek subtilesnio, pačiam tai pasidaryti gali būti sudėtinga. Juo labiau kad reikia turėti ir tinkamų priemonių“, - sakė makiažo specialistė.

Pati vizažistė naudoja tik aukštos kokybės priemones, tą rekomenduoja daryti ir namuose pasidailinti mėgstančioms moterims.

„Be abejonės, vienas iš svarbiausių dalykų yra kokybiškos priemonės. Tačiau ne visada net ir pačios aukščiausios kokybės kosmetika gali būti moteriai tinkama. Kosmetika – individualus dalykas. Būtina atsižvelgti ir įvertinti odos tipą, taip pat natūralią odos ir akių spalvą. Makiažo dėka galima išryškinti gražiausius veido bruožus, taip pat paslėpti kai kuriuos dalykus, kurie nepatinka. Dar prieš pradedant dailintis reiktų įvertinti, kokiu tikslu makiažas yra daromas, kokioje aplinkoje bus žmogus. Jei ruošiamasi fotosesijai ar šventiniam vakarui, kur nebus smarkaus apšvietimo, gali būti reikalingas ryškesnis makiažas, kuris ne itin tinkamas kitais atvejais“, - makiažo niuansus dėstė Vykinta.

Svarbu nuolatinis tobulėjimas

Nors klienčių stygiumi viename iš Biržų grožio salone, taip pat ir Rokiškyje dirbanti Vykinta nesiskundžia, tačiau artimiausiuose vizažistės planuose ne tik darbas, bet ir tolesnis tobulinimasis.

„Darbai jau planuojami ateinančiai vasarai ir netgi rudeniui. Nors besikreipiančių klienčių yra nemažai, tačiau laiką bandau susidėlioti taip, kad liktų jo viskam. Juk gyvenime yra ne vien darbas ar pomėgiai. Kol kas neatsisakiau buvusio darbo, tai ir apie kažkokius uždarbius kol kas daug negalvoju, o ir paslaugų kainos regionuose net keliskart mažesnės nei sostinėje“, - sakė grožio specialistė.

Nuolatos tobulėti ir žengti pirmyn norinčios merginos planuose - nauji kursai, makiažo pamokos.

„Būtina skirti laiko tolesniam tobulėjimui, dalyvavimui kursuose. Tam pradžioje ketinu skirti visą uždarbį. Mados, kosmetika, darbo technika nuolatos keičiasi. Grožio pasaulyje, kaip ir kitur, negalima užsisėdėti vietoje. Aš dar turiu labai daug ko išmokti. Ne viskas išmokstama kursuose, kai kurios žinios ateina tik su patirtimi“, - sakė į Lietuvos vizažisčių elitą besiveržianti biržietė.

Simonas Gudas

Rekomenduojami video