Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Prieš metus nutiestas asfaltas – prakaituoja

Prieš metus į Onuškio kaimą (Juodupės sen.) baigta asfaltuoti trijų kilometrų kelio atkarpa – šlapiuoja, dažo juodai automobilių ratus, o naujojo asfalto dangos žymės „nuvažiuoja“ apie pora šimtų metrų ant seniau tiestos kelio dangos. Žmonės sunerimę, kodėl taip vyksta?

Žvyrkelio atkarpa tarp Bryzgių ir Onuškio kaimų baigta asfaltuoti pernai. Objektas atiduotas naudoti. Tačiau šią karštą vasarą keliu važiuojantieji stebi neįprastą reiškinį: asfaltas šlapias, o karščiausiomis valandomis net teška ir technikos ratai žymes palieka ant atkarpos, nuasfaltuotos prieš dešimtmetį (nuo Bryzgių iki Juodupės). Liepą rajono tarybos posėdyje pasiaiškinti dėl šlapiuojančio kelio buvo paprašytas vicemeras Stanislovas Dambrauskas, VĮ „Kelių priežiūra“ Panevėžio padalinio Rokiškio kelių tarnybos tuometinis vadovas.

„Gimtajam…“ jis sakė, jog pernai nulieta atkarpa karštyje prakaituoja. Taip yra dėl panaudotos naujos technologijos – skystojo bitumo. Tokia technologija leidžia išvengti asfalto skylinėjimo per žiemos šalčius. „Kol kas jokio pavojaus naujai kelio dangai nėra, važiuoti saugu, asfalto danga nenusidėvės“, – patikino S. Dambrauskas.

 

Aldona Minkevičienė

Rekomenduojami video